joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Cum arată căruța tunată, care face furori în Padina. Are claxon, lumini de semnalizare și radio

VIDEO Cum arată căruța tunată, care face furori în Padina. Are claxon, lumini de semnalizare și radio

Facebook
Twitter
Email

Și căruțele pot fi tunate, nu numai mașinile sau motocicletele. Un astfel de atelaj face furori în zona de câmpie a Buzăului, la Padina, patria căruțelor. Proprietar este nea` Nicu Țâru, un fost șofer de autobuz, acum pensionar și căruțaș de fițe.

Cu o astfel de prezentare ne întâmpină nea Nicu Țâru, proprietarul celei mai luxoase căruțe din județul Buzău. Atelajul pe care ni-l arată se încadrează la ”full option”, se laudă proprietarul lui.

Căruța lui nea` Țâru are stopuri, lumini de semnalizare, claxon și aparat de radio, toate alimentate de la un acumulator auto. Scaunele sunt și ele confortabile, exact ca într-un microbuz, de unde au și fost luate.

”Toată lumea rămâne uimită, trec mașinile și claxonează, alții opresc și merg în paralel ca să îl filmeze cu telefoanele, îl întreabă cine a făcut-o. Copiii din familie abia așteaptă să fie plimbați de bunicul”, spune Georgică Ene, nepotul căruțașului vedetă.

Căruța are doar un cal putere, însă nu unul oarecare, se mândrește proprietarul ei. Iapa Doina beneficiază și ea de hamuri speciale, cumpărate de la curelari renumiți în breaslă, pentru că altfel căruța nu ar mai fi una de fițe, care să atragă privirile.

”Când ies pe stradă, toți sunt cu ochii pe mine pentru că nu are nimeni pe aici asemenea căruță. Am fost șofer de meserie și am rămas cu pasiunea asta și după pensionare”, spune Nicu Țâru.

Proprietarul căruței de lux are 70 de ani și locuiește în Padina, comună de la granița cu Ialomița, unde caii sunt nelipsiți din gospodării. Nicu Țâru a fost șofer de autobuz, iar după ieșirea la pensie își dedică tot timpul pasiunii pentru vehiculul său cu tracțiune animală.

”În fiecare lună investesc. Eu am opt milioane pensie și pe toți îi bag în căruță. Iau vopsele, unsoare, rulmenți, pentru că trebuie să meargă ușor. O împing cu o mână, așa de bine merge și nu simte nici calul că trage de ea”, ne spune căruțașul din Padina.

Nea Nicu Țâru este atât de atașat de căruța sa, încât spune că nu ar vinde-o nici pe mii de euro, dacă i-ar oferi careva. Iapa Doina, înhămată la căruța de lux, îl ajută pe buzoian să care cerealele de la câmp sau să meargă la rudele din alte comune, unele aflate la peste 50 de kilometri depărtare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.