VIDEO Copiii și dascălii unei școli din Buzău se roagă și strâng bani pentru salvarea unui băiețel diagnosticat cu cancer

Mobilizare generală într-o Școala din Buzău pentru salvarea vieții unui școlar de 6 ani din clasa pregătitoare. Micuțul a fost diagnosticat ca fiind primul caz din România cu cancer la vezică la o vârstă atat de fragedă. Mai grav este că mama micuțului a fost diagnosticată și ea de curând cu o formă agresivă de cancer.

Vlăduț Ilinca este elev al Școlii nr. 11 din Buzău, în clasa zero. De curând, părinții săi l-au dus la un control medical pentru că micuțul acuza dureri. Atunci au primit cruntul diagnostic de cancer la vezică.

Vestea a căzut ca un trăsnet peste familia Ilinca, mai ales că, nu de mult timp, mama lui Vlăduț a trecut prin mai multe operații tot după ce a fost diagnsticată cu cancer.

Suferă de rabdomiosarcom embrionar-cancer de vezică și a fost supus deja unei prime intervenţii chirurgicale la Spitalul Marie Curie din București. Din nefericire, prognosticul medicilor români este sumbru iar șansele sale de vindecare ar veni doar de la un spital din Germania.

Un tratament în afara țării are costuri colosale pentru o familie modestă ca cea din care provine Vlăduț. Costurile sunt destul de mari pentru familia deja încercată de necazuri, mai ales că și mama lui Vlăduț a fost diagnosticată de curând cu aceeași maladie.

Colegii copilului îl așteaptă să se facă bine și să revină la școală

Drama cumplită a impresionat elevii și cadrele didactice care au început o campanie pentru strângerea a 15.000 de euro pentru operatia copilului în străinatate.

Afișe cu chipul lui Vlăduț, un copil plin de energie și cu zâmbet larg, care acum se chinuie pe un pat de spital, au fost lipite pe geamurile școlii și au fost împărțite părinților.

Cei ce doresc să îl ajute pe Vlăduţ pot dona în contul IBAN RO71BTRL01001201F21178XX, deschis pe numele mamei – Alina Nicoleta Ilinca, la Banca Transilvania.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau