VIDEO Program de colinde și atmosferă feerică, în fiecare seară, în Târgul de Crăciun din curtea Muzeului Județean

Atmosferă de sărbătoare, vineri după-amiază, la deschiderea Târgului de Crăciun din curtea Muzeului Judeţean. Inițiativa aparține Consiliului Județean Buzău și face parte din seria evenimentelor oferite buzoienilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Buna dispoziţie a celor care au asistat la deschidere a fost asigurată de elevi de la Liceul de Arte şi membrii Ansamblului Plaiurile Mioriţiei din cadrul Centrului Judeţean de Cultură şi Artă.

În târgul din curtea Muzeului Județean, vizitatorii pot găsi produse tradiționale, de la mezeluri, lactate, conserve, dulciuri, produse de panificație și patiserie, miere. La standuri se mai găsesc brazi la ghiveci, puși în vânzare de Către Direcția Silvică Buzău, contra sumei de 134 de lei bucata.

La câteva dintre căsuțe, artizani din județ și mici artiști ai Liceului de Arte, oferă la prețuri simbolice ornamente de Crăciun, dar și suveniruri specifice sărbătorilor de iarnă.

Târgul va fi deschis zilnic, până pe data de 22 decembrie, însă autorităţile se gândesc să-l ţină deschis şi după spectacolul organizat în data de 22 decembrie, atunci când va veni Moş Crăciun, astfel încât buzoienii să îl poată vizita până la sfârşitul anului.

Intrarea în zona căsuţelor din lemn cu produse tradiţionale se face printr-un tunel de lumini ce împodobeşte strada din faţa Muzeului Judeţean.

Fii Reporter