vineri, 19 iulie, 2024

VIDEO Clasamentul GTC Trophy 2015, competiție a pasionaților de off-road care a avut loc la Sărata Monteoru

VIDEO Clasamentul GTC Trophy 2015, competiție a pasionaților de off-road care a avut loc la Sărata Monteoru

Facebook
Twitter
Email
Pasionații de off-road s-au întrecut, timp de trei zile, la Monteoru în cadrul GTC Trophy 2015. Peste 50 de maşini 4×4 au luat startul la cea mai lungă zi din off-road-ul românesc. De vineri până sâmbătă au fost organizate trasee de zi și noapte, pe roadbook și pe track, plus probe speciale. 

GTC Trophy 2015, competiția de off-road organizată, la sfârșitul săptămânii trecute, de clubul sportiv GTC Motorsport în stațiunea Sărata Monteoru, din județul Buzău, și-a desemnat câștigătorii celor trei clase competiționale – Open, Standard și Hobby.
 
Aflată la cea de a patra ediție, GTC Trophy a avut anul acesta un format inedit, o combinație de off-road și anduranță, care i-a solicitat la maximum pe participanții care au avut de înfruntat sute de kilometri de traseu condensați în aproximativ 30 de ore de condus pe teren accidentat, atât ziua, cât și noaptea. 
 
Concurenții au luat startul vineri, 25 septembrie, la ora 14.00, și au avut la dispoziție 24 de ore pentru a parcurge cei peste 200 de kilometri de traseu la fiecare clasă. Cei care au reușit să treacă linia de sosire au avut de înfruntat o ultimă provocare – proba Super Specială, desfășurată în pădurea Păducel, din stațiunea Sărata Monteoru. O premieră a fost clasa Hobby, destinată piloților amatori dornici să încerce experiența unei competiții de off-road. Aceștia au avut de trecut probe de îndemânare și de navigație, beneficiind și de un curs de off-road oferit de organizatori.
 
Festivitatea de premiere s-a desfășurat sâmbătă, 26 septembrie. La clasa Open, premiul cel mare, constând într-un troliu în valoare de 10.000 de lei, a fost câștigat de echipajul format din Sorin Pârvulescu și Maurilio Zani.
 
“Mi-a plăcut foarte mult acest format inedit de competiție, unic în România,  de a concura continuu pe timp de zi și de noapte. Astfel, fiecare concurent a avut propria strategie: unii au mers mult pe timp de zi și eu luat pauză noaptea, iar alții, printre care mă număr și eu, au preferat traseul de noapte pentru că era mai liber. Am reușit să câștig datorită unei strategii bine pusă la punct înaintea competiției, a unei mașini noi, dar, mai ales, datorită navigatorului Maurilio Zani, cu care sunt și foarte bun prieten”, a declarat Sorin Pârvulescu, câștigător la Clasa Open.
 
De asemenea, Magda Danciu și Cornel Zamfirescu au ocupat cea mai înaltă treaptă a podiumului la clasa Standard, iar la clasa Hobby învingători au ieșit Ionuț Modruj și Cosmin Doleanu. 
 
“A fost o competiție foarte frumoasă și interesantă datorită acestui format inedit. Eu am preferat să concurez mai mult pe timp de zi pentru că atunci poți rula cu o viteză mai mare. Noaptea am parcurs doar două secțiuni din traseu, apoi am luat pauză. Cel mai mult m-a ajutat experiența pe care am acumulat-o, dar și un navigator excelent, Cornel Zamfirescu”, a precizat Magda Danciu, câștigătoarea clasei Standard.
 
GTC  Trophy 2015 – cea mai lungă zi din off road-ul românesc – s-a desfășurat sub egida F.R.A.S. – Federația Română de Automobilism Sportiv. 

 
 
Clasament TRIATLON HITACHI
Locul I: Adrian Floricescu și Robert Țuțuianu
 
Clasament GENERAL HOBBY (au fost acordate 3 premii I)
Locul I: Maria Dumitrache și Viorica Rădulescu
Locul I: Czobor Teodor și Anghel Anca
Locul I: Nicolae Rădulescu și Alice Mihaela Rădulescu
 
Clasament TRIAL HOBBY
Locul I: Ionuț Modruj și Cosmin Doleanu
Locul II: Marius Florian și Armand Caldenescu
Locul III: Luca De Santis și Adrian Miu
 
Clasament GENERAL OPEN
Locul I: Sorin Pârvulescu și Zani Maurilio
Locul II: Robert Țuțuianu și Valentin Ciobanu
Locul III: Radu Gușat și Sorin Vasinc
 
Clasament TRIAL OPEN
Locul: I Robert Țuțuianu și Ciobanu Valentin
Locul II: Peștean Claudiu și Tănase Victor
Locul III: Pârvulescu Sorin și Zani Maurilio
 
Clasament General STANDARD
Locul I Danciu Magda și Zamfirescu Cornel
Locul II Popoviciu Valentin și Georgescu Iulian
Locul III Stanciu Tudor și Alexandrescu Andreea
 
Clasament final TRIAL STANDARD
Locul I Otoman Robert Viorel și Brașoveanu Constantin
Locul II Grigore Silviu și Grigore Daniel
Locul III Badiu Silviu și Săvulescu Gabriel
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.