vineri, 12 iulie, 2024

VIDEO Cimitir de animale în apropierea localității Poșta Câlnău. Ar fi o fermă de viermi gestionată de un patron de abator

VIDEO Cimitir de animale în apropierea localității Poșta Câlnău. Ar fi o fermă de viermi gestionată de un patron de abator

Facebook
Twitter
Email

Primarul comunei Poșta Câlnău a descoperit, sâmbătă, un adevărat cimitir de animale, pe un teren agricol care, spune el, aparţine Primăriei. A aflat astfel care este sursa unui miros extrem de urât despre care toată suflarea localităţii vorbea tot mai des în ultima vreme. Un miros înţepător, greu de descris în cuvinte, a învăluit de câteva săptămâni localitatea Poşta Câlnău, fără ca localnicii să ştie de unde provine. Sâmbătă după-amiază, chiar primarul a găsit sursa duhorii, undeva în mijlocul câmpului, la vreo doi kilometri de sat, lângă ruinele unei foste ferme. Aici, a dat peste nişte gropi unde zăceau tone de hoituri în putrefacţie, amestecate cu fecale şi alte reziduuri organice. A ajuns pe terenul invadat de stârvuri după ce s-a ţinut după un camion care lăsa în urma sa un puternic miros pestilenţial.

Autorităţile locale au alertat Garda de Mediu şi Poliţia. Poliţiştii au aflat că în spatele deversării de resturi animaliere se află un patron de abator, din Buzău, care tocmai s-a apucat să îşi amenajeze aici o fermă de viermi pentru pescuit. Despre legalitatea afacerii cu larve se vor pronunţa în următoarele zile mai multe organe de anchetă, ale statului.

Primarul susţine că afacerea cu viermuşi este de fapt un paravan al patronului de abator sub care acesta scapă de resturile animaliere fără a mai fi nevoit să recurgă la incinerarea lor, proces mai costisitor. Acesta va cere atât sancţionarea celui care a pus în pericol sănătatea populaţiei, prin depozitarea hoiturilor în apropierea satului, şi astuparea imediată a gropilor pline cu reziduuri organice. Dacă va fi dovedită ilegalitatea afacerii cu viermuşi, patronul riscă amenzi de peste 50.000 de lei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.