joi, 28 martie, 2024

VIDEO Călătorie pe TransMurgești, destinație turistică de weekend, mai puțin cunoscută

VIDEO Călătorie pe TransMurgești, destinație turistică de weekend, mai puțin cunoscută

Facebook
Twitter
Email

Lângă Râmnicu Sărat se află un drum care străbate creasta unui deal, capabil să astâmpere pofta de condus în curbe, prin păduri dese de o parte și de cealaltă, cu peisaje care-ți taie răsuflarea. Odată ajuns aici, dispare orice grijă.

Pe doamna Maria Basma am întâlnit-o la unul dintre popasurile amenajate lângă șoseaua botezată TransMurgeşti.  VIDEO

”Am văzut atâta frumusețe în jur și am zis să bem o cafea, un lucru atât de mărunt, care îți poate aduce fericire, în familie. Am descoperit că drumul este bun, într-o zonă pe dealuri, printre sate risipite și îți împlinește ziua de plimbare să fie foarte frumoasă”, spune turista din Focșani.

Maria a venit tocmai din Vrancea pentru a petrece cu familia câteva clipe de libertate, în natură, departe de grijile cotidiene și mai ales de pandemia din ce în ce mai amenințătoare.

”Această siguranță este foarte necesară în perioada asta pe care o trecem și fiecare trebuie să înțeleagă că trebuie să compensăm ceea ce nu mai putem avea din cauza a ceea ce se întâmplă”, spune Maria.  VIDEO

Familia Basma a alocat o zi excursiei pe dealurile de lângă Râmnicu Sărat. Cei trei au admirat cătune vechi și autentice din Pardoși și Murgești, au vizitat biserici construite cu secole în urmă, iar la final au poposit pe culmea dealului străbătut de TransMurgești pentru a se bucura de natură.

”Avem noroc de o zi splendidă, ne bucurăm de puțină normalitate și de lipsa agresivității urbane. Un loc de vizitat nepaipomenit. Locul este supergeneros. Așteptam de mult mai multe zile să petrecem în natură”, declară Marcel, turist din Vrancea.  VIDEO

TransMurgeşti, aşa cum a fost botezat de către localnici drumul judeţean 203A, are aproximativ 15 kilometri lungime şi leagă municipiul Râmnicu Sărat de comuna Murgeşti. De aici, şoferii pot admira una dintre cele mai frumoase panorame ale Văii Câlnăului.

”Locul ăsta îl știam, am mai făcut trasee cu mașina. El ne-a găsit pe noi. Am zis să ne bem cafeaua într-un moment de liniște apoi să ne începem rutina zilnică”, spune Bogdan, turist.

Șoseaua ajunge la peste 600 de metri altitudine. Este punctul din care se dezvăluie de o parte și de cealaltă peisaje deosebite.  VIDEO

TransMurgeşti a fost modernizat anul trecut și a devenit în scurt timp una dintre destinațiile de weekend ale turiștilor din zonă. Un alt drum cel puțin la fel de spectaculos este în curs de asfaltare la granița dintre județul Buzău și Prahova.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.