VIDEO Buzoienii pasionați de lectură pot împrumuta cărți din casete montate pe aleile din parcul Crâng

Un proiect inedit a fost lansat miercuri de reprezentanţii Muzeului Judeţean în sprijinul celor interesaţi de cultură. Buzoienii pasionaţi de lectură, aflaţi la plimbare în Parcul Crâng, au la dispoziţie cărţi gratuite. Proiectul „Carte de dat, carte de luat” este conceput să funcţioneze după principiul „dă mai departe”.

Organizatorii au amplasat, în primă fază, un număr de opt casete pe aleea principală a Parcului Crâng, zona de la intrarea dinspre Bulevardul Stadionului, către Obelisc, în proximitatea băncilor pentru odihnă. În aceste casete, Muzeul Judeţean Buzău şi partenerii săi au depus mai multe cărţi, însă toţi buzoienii sunt invitaţi ca de astăzi să aducă din biblioteca proprie cărţi spre a le pune la dispoziţia tuturor cititorilor.

”Proiectul pe care l-am denumit Carte de dat, carte de luat este o provocare la a fi cetățeni, la a manifesta coeziune în lectură și nu numai. Pe scurt, am pus în opt casete cărți care pot fi luate pentru a fi citite în parc sau acasă, pot fi aduse înapoi, iar cei cărora le place foarte mult o carte și vor să o păstreze o pot face cu condiția să o aducă înapoi, cu un titlu similar, dacă e beletristică, dacă e istorie, și așa mai departe”, a declarat Laurențiu Grigoraș, directorul Muzeului Județean Buzău.

La deschiderea proiectului a fost prezent și președintele Consiliului Județean, în subordinea căruia se află muzeul de istorie. Petre Emanoil Neagu a donat într-una dintre casete volumele Moromeții, de Marin Preda.

”Acest proiect coordonat de către Muzeul Județean mi se pare unul îndrăzneț. Își propune să-i sensibilizeze, să-i aducă înapoi la lectură pe cetățenii municipiului Buzău și pe cei care tranzitează parcul Crâng. Cu această ocazie probabil plimbarea în parc poate să aibă o conotație și mai plăcută”, a spus Petre Neagu.

Fii Reporter