sâmbătă, 2 decembrie, 2023

VIDEO Buzoienii au rămas fără pâine ieftină după ce poliția a închis “raiul evazioniştilor” turci

VIDEO Buzoienii au rămas fără pâine ieftină după ce poliția a închis “raiul evazioniştilor” turci

Facebook
Twitter
Email

Timp de patru ani au furat de la statul român peste 16 milioane de euro însă astăzi oamenii legii le-au venit de hac. Opt cetățeni turci au pus la cale o afacere pe cât de simplă pe atât de profitabilă. Până acum din investigațiile procurorilor reiese că banii negri făcuți de turci și membrii rețelei conduse de ei, sume între 2 și 6 milionae de euro au ajuns fie în Turcia fie în Germania la alte rude ale familiei mafiote din Buzău. Cert este că astăzi buzoienii au rămas fără pâine ieftină iar surpriza a fost să găsească lacătul pus pe brutărie .

Rețeaua infracțională s/a extins ca o caracatiță în 7 județe și în capitală. Procurorii DIICOT Buzău continuă și la această oră audierile însă din grupul de 34 de persoane aduse 5 au primit mandate de reținere între ele și doi dintre turci.

Turcii care sunt membri ai aceleiași familii extinse au cumpărat o moară la Ulmeni, apoi și-au deschis brutării. Încet, încet grupul mafiot și-a lărgit afacerea pentru că banii negri obținuți din achiziții fără acte de grâu le-a permis să cumpere mașini de transport și mai multă marfă pentru procesare.

Au cumpărat grâu din 8 județe însă niciodată în acte nu au trecut cantitatea reală  ci una mult mai mică.Ulterior grâul era procesat și transformat în făină  sau era panificat și vândut sub diverse forme.

Dimineață, toți membrii rețelei de la patroni , la șoferi însărcinați cu achiziția cerealelor, au fost luați din așternuturi și aduși la audieri. Câțiva dintre ei au plecat nu acasă, ci la arest, cu cătușe la mâini.

Oamenii legii spun că în baza înregistrărilor video  puse la dispoziție de SRI vor cerceta dacă nu cumva activitatea turcilor a subminat economia națională. Deocamdată acuzațiile care se aduc membrilor grupării sunt cele de evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit d egrave, spălare de bani.

La sediul DIICOT Buzău audierile vor continua toată noaptea.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.