VIDEO Bătrânii şi copiii sărmani din câteva sate izolate ale Buzăului au primit ajutoare de Paște de la membrii unui club offroad

A devenit o tradiție pentru membrii clubului offroad GTC Motorsport să organizeze caravane umanitare spre satele izolate din județul Buzău, în preajma marilor sărbători creștine. Anul acesta, Umanitara de Paște a ajuns în Nehoiu, Gura Teghii și Brăești, unde cei peste 90 de participanți au împărțit pachete bătrânilor și familiilor sărmane.

”Satele cufundate-n uitare ascund suflete greu încercate de soartă. Părinți care n-au ce pune pe masa copiilor speră la un ajutor, micuți care primesc prea rar cadouri sau care nu știu cum arată un set de culori”, este mesajul de pe Facebook al membrilor GTC care a reușit să mobilizeze zeci de oameni să pornească în deja obișnuitul convoi umanitar.

Membrii clubului GTC Motorsport au mers în zone greu accesibile autoturismelor, unde au găsit bătrâni suferinzi, oameni pentru care orice sprijin este binevenit. Au au regăsit oameni care trăiesc în case dărăpănate, fără curent electric. Convoiul de maşini offroad a ajuns, în prima zi a campaniei, în Valea Nehoiului, Curmătura și Stănila, iar în a doua zi, la Gura Teghii, Brăești și Ploșnița.

În această ediție, membrii GTC Motorsport au reușit să ajute zeci familii, cărora le-au fost distribuite în total 12 tone de ajutoare, respectiv obiecte de igienă, alimente, îmbrăcăminte, electronice, materiale de construcție și panouri solare. De asemenea, echipe specializate de medici au consultat și au oferit ochelari de vedere și proteze auditive bătrânilor.

Câteva familii nevoiașe cu mulți copii au primit materiale de construcție pentru refacerea acoperișului casei, un aragaz si butelii cu gaz. În total, au primit vizita iepurașului de Paște adus cu mașinile de teren un număr de 280 de oameni, 170 de adulți și 110 copii. Au participat în ”Umanitara de Paște” 95 de persoane, îmbarcate în 35 de mașini.

Fii Reporter