VIDEO Bătrână de 80 de ani, nevoită să locuiască pe casa scării, după ce fost dată afară din camera în care locuia cu chirie

De aproape o săptămână, o octogenară şi fiul ei sunt nevoiți să locuiască în holul unui bloc din cartierul buzoian Obor. Au fost evacuaţi dintr-o cameră în care au locuit cu chirie. Vecinii au făcut sesizări la asociaţia de proprietari pentru ca cei doi să fie daţi afară şi de pe casa scării. Deocamdată, nicio instituţie anunţată nu a putut lua măsuri.

De câteva zile, holul de la parterul imobilului este ocupat de mobila şi toate lucrurile de uz casnic ale unei familii evacuate de proprietar dintr-o cameră. O octogenară imobilizată la pat şi fiul ei, de 49 de ani, dorm în aceste condiţii, după ce au fost daţi afară din locuinţa unde au fost chiriaşi timp de un an şi jumătate.

Responsabilii asociaţiei de proprietari au fost sesizaţi de locatari să se implice în rezolvarea situaţiei. Femeia de 80 de ani are un venit de 700 de lei, din pensia de urmaş, iar fiul ei, în vârstă de 49 de ani, nu lucrează, având doar dreptul la o masă la Cantina de Ajutor Social. Cei doi au noroc că blocul respectiv are grupuri sanitare comune.

”Nu am avut contract și ne-a dat afară când au vrut. Au zis că vor să vândă. Nu am unde să mă duc cu atâtea lucruri ți stau și eu aici până o să găsească băiatul meu o cameră undeva, mai ieftin”, spune bătrâna Tudorița Golea.

Lunar, bătrâna şi fiul ei plăteau 400 de lei proprietarului pentru a locui într-o cameră din blocul 2 Chimica. Ei speră să îşi găsească mai repede o nouă locuinţă unde să stea tot cu chirie. Între timp, cei de la asociaţia de proprietari încearcă să găsească o modalitate prin care să îi împace şi pe locatari, dar să şi identifice o alternativă pentru familia evacuată.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI