luni, 26 februarie, 2024

VIDEO Autoritățile Buzăului au proclamat unirea simbolică cu Republica Moldova

VIDEO Autoritățile Buzăului au proclamat unirea simbolică cu Republica Moldova

Facebook
Twitter
Email

Membrii Consiliului Local Municipal Buzău au votat joi, în unanimitate, o declaraţie de unire simbolică cu Republica Moldova. Inițiatorul demersului „fără efecte juridice”, primarul Buzăului, Constantin Toma, spune că acțiunea este un prim răspuns al românilor la gestul a peste o sută de primari moldoveni de a proclama unirea cu România.

Semnarea declarației de către aleșii locali s-a făcut în cadrul unei ședințe extraordinare desfășurate la Palatul Comunal.

„În anul sărbătoririi Centenarului României Mari, peste o sută de primari din Republica Moldova au declarat unirea cu România şi, de aceea, este o datorie de onoare să le răspundem printr-un gest similar, mai ales că preşedintele Consiliului de Miniştri de acum o sută de ani al României a fost un buzoian, Alexandru Marghiloman”, a declarat, la finalul şedinţei extraordinare, primarul Constantin Toma.

Primarul Constantin Toma a precizat în timpul întrunirii solemne că unirea cu Basarabia de acum o sută de ani a fost realizată de elite cu sprijinul tuturor locuitorilor din fosta provincie românească.

„De această dată, unirea se face de jos în sus şi am dorit să nu ratăm un moment istoric atât de important, căci mai devreme sau mai târziu unirea Republicii Moldova cu patria-mamă se va înfăptui”, se mai arată în declarația de unire.

Constantin Toma a mai spus că pe 17 martie, la Sala Sporturilor din Buzău va avea loc un concert de muzică populară românească intitulat „Din suflet românesc”, un duplex Buzău-Chişinău, la care sunt aşteptaţi şi primarii unionişti din Republica Moldova.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.