miercuri, 22 mai, 2024

VIDEO Are balta pește… adus tocmai din Ungaria

VIDEO Are balta pește… adus tocmai din Ungaria

Facebook
Twitter
Email

Am ajuns să populăm bălțile pescărești cu pește adus tocmai din Ungaria. Pescarii sportivi preferă peștele vecinilor noștri, pentru că este mai ieftin iar transportul se face în condiții optime. Transportul de pește se face cu un camion special, dotat cu butelii de oxigen, totul asigurat de către un furnizorul din Ungaria.

Asociația Vânătorilor și Pescarilor din Buzău a populat o baltă de la marginea orașului cu trei tone de caras și două tone de crap. Transportul a venit din Ungaria și a durat doar 24 de ore. Pierderile au fost minime, deoarece peștii au beneficiat, pe traseul de la Budapesta către Buzău, de bazine speciale, cu butelii de oxigen.

”Partenerii sunt foarte serioși și de la ei aducem de mai mulți ani pești, în condiții foarte bune. Acum am adus trei tone de caras și două de crap iar pierderea este foarte mică, de cel mult zece kilograme”, a declarat Gheorghe Cighir, director AJVPS Buzău.

Administratorul bălții de la marginea orașului Buzău spune că aduce pește din Ungaria încă din 2009. Preferă peștele din tara vecina pentru că cel românesc este mai scump. În plus, condițiile de livrare din Ungaria sunt ireproșabile, partenerul maghiar fiind dotat cu tehnologie de ultimă oră în domeniu.

Reprezentanții Asociației Vânătorilor și Pecarilor spun că buzoienii pot pescui la undiță, pe balta repopulată cu pește, începând chiar de sâmbăta viitoare. De asemenea, în următoarea perioadă, aici vor avea loc diferite concursuri destinate atât membrilor asociatiei, cât și cluburilor de profil din țară.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.