joi, 13 iunie, 2024

VIDEO Antrenament pentru grătarele de 1 Mai și Paște. Turiștii au năvălit pe pajiștile abia înverzite

VIDEO Antrenament pentru grătarele de 1 Mai și Paște. Turiștii au năvălit pe pajiștile abia înverzite

Facebook
Twitter
Email

Românii au invadat pajiştile proaspăt înverzite de lângă orașe, înarmaţi cu grătare, pungi cu mititei, lăzi de bere şi poftă de lenevit. A fost pentru mulți primul picnic pe anul acesta și un preambul la petrecerile în aer liber de 1 Mai și de Paște.

Acest grup a petrecut toată ziua în aer liber, într-o zonă amenajată pentru picnic de lângă municipiul Râmnicu Sărat.

Două aniversări în familie au fost prilejul care i-a adunat pe toți de pe unde locuiesc ori au ajuns cu serviciul.

„Lucrez în Sardinia din 2005 și am venit în concediu. Îmi era dor de un astfel de picnic. A fost o zi frumoasă și ne-am bucurat de o companie perfectă, ne spune Mărioara Cazan.

„Ne-am strâns să ne bucurăm în familie, unul de celălalt, fiind ziua mea și a finului nostru. Ne-am întâlnit cu toții aici la iarbă verde. Care cu postul, care cu carnea, ne-am descurcat”, ne spune doamna Maria Ghica.

În jurul grătarelor, fiecare a avut câte ceva de făcut. În timp ce copiii băteau mingea, alţii îşi permiteau doar să admire peisajul, cu urechile lipite de boxele mașinilor.

 

Bine că a avut cine să se ocupe de pregătirea bunătăților la grătar sau la capac, unde ni s-a spus că bucățile de friptură se rumenesc perfect, în ulei, alături de cartofi.

„Facem un mic grătărel de post, cu chifteluțe și cârnăciori. Cine mănâncă de post, primește cartofi. Cine nu postește, mănâncă de toate. pulpe de pui, cabanos, ce să mai. Suntem în post dar mai facem și câte o excepție”, ne spune domnul responsabil cu gătitul în aer liber.

Pentru mulţi, ieşirea în aer liber din acest weekend a fost un preambul la ce va urma pe 1 Mai și de Paște, când se aşteaptă un număr record de turişti în poienile înverzite de lângă orașe.

„Așteptam cu nerăbdare să vină căldura să petrecem și noi timp în familie și am profitat de timpul ăsta și am ieșit la un grătar”, spune Iulia Briceag, din Râmnicu Sărat.

Pentru perioada sărbătorilor, pompierii le recomandă petrecăreţilor care au de gând să meargă la iarbă verde să fie atenţi atunci când aprind grătarul, pentru a evita izbucnirea unor incendii.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.