duminică, 19 mai, 2024

VIDEO Aida Parascan, un bucătar cu ascensiune fulminantă. De la femeie de serviciu în Italia, mare câştigătoare la „MasterChef” în România

VIDEO Aida Parascan, un bucătar cu ascensiune fulminantă. De la femeie de serviciu în Italia, mare câştigătoare la „MasterChef” în România

Facebook
Twitter
Email

Aida Parascan este marea câştigătoare a finalei „MasterChef”, care a fost difuzată marţi seara la Pro TV. Succesul ei s-a transformat peste noapte într-o adevărată telenovelă în localitatea din judeţul Buzău unde aceasta s-a născut şi a copilărit. În satul Boboc din comuna Cochirleanca, vecinii vorbesc încontinuu la marginea şanţului despre fata care deşi a avut o copilărie chinuită a reuşit în viaţă. Şi familia celei de-a doua câştigătoare a concursului culinar trăieşte un adevărat vis după ce Aida a realizat imposibililul şi şi-a adjudecat premiul de 50 de mii de euro. Aida Parascan s-a născut pe 30 iulie 1981 în satul Boboc din Buzău şi a fost crescută de bunică .Ea a început să gătească de la vârsta de 14 ani pentru cei doi  fraţi mai mici George şi Radamez de care trebuia să aibă grijă atunci când părinţii erau plecaţi la muncă. Apoi fata a fost nevoită să renunţe şi la studii în clasa a 11-a pentru a-şi putea ajuta familia.

Mama “Masterchef-ului 2013”, Ioana Pătlăgioaie, spune acum că a sperat tot timpul că fata ei o să câştige .”Iniţial, nu ştiam ce sanse să-i dau într-un asemenea concurs. După aceea am văzut că se descurcă bine după fiecare etapă şi am început să cred că ea o să fie câştigătoarea. Apoi a venit şi vestea cea mare şi iată că ni s-a împlinit un vis”, a declarat Ioana Pătlăgioaie de 52 de ani.

Mama sa mai crede că această reuşită i-ar putea aduce stabilitatea pe care buzoianca şi-a dorit-o în ultimii ani. ”Merita să i se întâmple aşa ceva pentru că a muncit foarte mult în Italia. Acolo a pornit de la munca de jos, a fost chiar şi femeie de serviciu într-un hotel. S-a chinuit mult şi acum şi-ar dori să revină în ţară dacă i se oferă ceva bine plătit”, a mai spus Ioana Pătlăgioaie.

Despre Aida, vecinii nu mai prididesc cu cuvintele de laudă. “A crescut alături de fata mea aici la Boboc şi o ştiu de când era mică. A avut o copilărie chinuită pentru că era mai sărăcuţă dar acum, bravo ei că m-a impresionat mult aseară “, ne-a declarat Lili Popa, o vecină a Aidei.

O părere bună are şi vecina ei Alina Robe, de 38 de ani: ”Sincer, nu mă gândeam la aşa ceva dar nu vă daţi seama cât de bine îmi pare. La cei trei copii pe care îi are să se descurce aşa de bine… Ce mai, e de lăudat”, a mai spus femeia.

Mamă a trei copii, concurenta de 31 de ani a muncit în ultimii 10 ani în Italia pentru a-şi putea întreţine familia. Tainele adevăratei bucătării a început să le descopere înainte de plecarea în străinătate, după ce a lucrat timp de patru ani la restaurantul Tess din Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.