VIDEO A mers cu o sacoșă de bănuți la Direcția Economică pentru a-și plăti o amendă

Un bărbat nemulțumit că a fost sancționat la Poliția Locală pentru oprire interzisă a ales să-și plătească amenda de 145 de lei în monede de 10, 5 şi 1 un ban. I-au trebuit câteva ore cetățeanului să numere bănuții, spre mâhnirea casierelor care se pregăteau să încheie programul de lucru.

Bărbatul sancționat cu 145 de lei amendă a ajuns la Direcţia de Taxe şi Impozite a Primăriei Buzău cu o sacoşă de bănuți. Spune că gestul său nu este nicidecum o formă de protest, ci a luat această decizie din „spirit civic”. Mărturisește că a fost întors din drum de angajatele care inițial nu i-au primit banii și l-au obligat să pună monedele în plicuri de câte o sută, așa cum cere Trezoreria.

În tot acest timp, angajatele Direcției de Taxe și Impozite se plângeau de lipsa acută de personal, corelată cu volumul uriaș de muncă. O angajată a mărturisit că, nu de puține ori, colege de serviciu au ajuns la spital cu ambulanța din cauza oboselii.

La Primărie și-a făcut apariția și Poliția Locală, pentru a preveni eventualele situații conflictuale ce ar putea să apară, dar și să discute cu cetățeanul nemulțumit. Omul era hotărât să stea oricât era nevoie pentru a-și plăti amenda. În faţa unor astfel de situaţii, funcţionarii sunt obligaţi să încaseze banii, chiar dacă operaţiunea de numărare este anevoioasă.

Fii Reporter