sâmbătă, 24 februarie, 2024

Un buzoian va participa la Raliul Greciei. Vezi cu ce mașină va concura!

Un buzoian va participa la Raliul Greciei. Vezi cu ce mașină va concura!

Facebook
Twitter
Email

„Furia Roşie” îşi va testa pentru prima dată calităţile în afara ţării după ce a fost restaurată de noul proprietar. Este vorba despre un retromobil din 1976 care va reprezenta România, alături de alte trei autoturisme din anii ’60 şi ‘70, la Raliul „Acropolis” care va avea loc în această săptămână. Ultimele pregătiri au fost făcute cu câteva ore înainte să plece spre Grecia iar echipajul format din două persoane este gata să cucerească juriul competiţiei.

Retromobilul MG a fost cumpărat din Germania iar proprietarul, Lilică Dinu, a investit pentru restaurarea lui peste 13.000 de euro, bani cheltuiţi în ultimii doi ani. Miile de ore de muncă ale proprietarului, mecanic de meserie, pentru îmbunătăţirea motorului de 100 de cai putere, sunt recompensate prin participarea la raliul retromobilelor, Acropolis, prima competiţie internaţională la care participă maşina numită „Furia Roşie”.

Pentru a urca pe un loc cât mai bun în clasamentul competiţiei, retromobilul în vârstă de 37 de ani a fost urcat pe rampă şi minuţios verificat de echipa de mecanici. În portbagaj au fost depozitate piese de schimb suficiente cât să le înlocuiască pe cele care s-ar putea defecta. Proprietarul ştie că întrecerea, care se va derula între 16 şi 19 mai şi va însuma pe parcursul celor trei zile o mie de kilometri, nu va fi uşoară mai ales că la linia de start se vor afla automobile precum Ferrari sau Porsche.

 masina interior

Cu numai câteva ore înainte de a pleca la raliu, pilotul şi-a pus casca de piele şi mănuşile, şi-a făcut plinul şi a testat motorul pe şoselele din Buzău.

La competiţia destinată automobilelor retro vor participa aproape 200 de concurenţi de pe bătrânul continent. Linia de start a ediţiei a XII-a a Raliului Clasic „Acropolis” va fi la Stadionul Olimpic din Atena.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.