Tone de gunoi au fost strânse, în weekend, în urma campaniei ”Let’s Do It, Romania!”

Sute de elevi, profesori şi voluntari din Buzău au participat, în weekend, la o nouă ediţie a campaniei de ecologizare „Let’s Do It, Romania!”. Acțiunea de salubrizare a vizat patru zone din oraș, trei parcuri și cartierul Simileasca.

Campania a scos la curățenie, alături de elevi și profesori, și câțiva membri ai partidelor politice sau conducători ai administrației publice locale sau județene.

„Ne-am strâns la Primărie, aproape 300 de elevi, profesori și alți voluntari, apoi s-a plecat spre cele patru zone stabilite. Eu am fost în Crâng, unde am găsit un dezastru de neimaginat. Pădurea e sufocată de gunoaie și ar fi nevoie de o armată de oameni pentru a o curăța. Ne-am dat, totuși, toată silința, iar în câteva ore s-a reușit strângerea, per total, a aproape două tone de gunoaie de tot felul. Dar e revoltător să vezi că pădurea e transformată treptat într-o groapă de gunoi”, a precizat primarul Buzăului, Constantin Toma, într-un mesaj postat pe Facebook.

Aproape patru tone de gunoi s-a strâns într-o zi de muncă, în urma campaniei, iar jumătate dintre deșeuri vor fi reciclate.

”În calitate de partener al acțiunii și de colector al cantităților de deșeuri, vă anunțăm oficial că, din cele 4 locații supuse acțiunii de ecologizare: Parcul Al. Marghiloman, Parcul Tineretului, Parcul Crâng și zona Cartierului Simileasca, au fost strânse 1.800 kg. de deseuri reciclabile aruncate la întâmplare”, se arată într-un mesaj transmis de RER Ecologic Buzău.

Campania s-a derulat și în județ. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a mers sâmbătă în comuna Merei, pe drumul spre stațiunea Monteoru unde alături de elevii școlii din comună a participat la igienizarea pajiștilor aflate de o parte și de alta a drumului județean.

Alături de Neagu a o mână de ajutor a dat și secretarul județului, Laurențiu Gavrilă dar și autoritățile locale din Merei.

Fii Reporter