vineri, 12 iulie, 2024

„Ținutul Buzăului”, inclus într-un proiect internațional

„Ținutul Buzăului”, inclus într-un proiect internațional

Facebook
Twitter
Email

Consiliul Județean Buzău a încheiat un acord de parteneriat, cu instituții din România, Turcia și Republica Moldova, pentru înființarea unei platforme online comune, de descoperire a naturii din geoparcuri.

„Geopark Nature Discovery Hub” este denumirea proiectului prin intermediul căruia Geoparcul UNESCO „Ținutul Buzăului”, la fel ca alte două zone similare din Turcia, vor beneficia de fonduri pentru numeroase activități de promovare turistică. În proiect a fost implicată și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Republica Moldova.

Proiectul asigură pentru județul Buzău fonduri în valoare totală de 230.000 de euro, prin Programul ”Interreg” al Uniunii Europene. Acești bani se vor folosi pentru organizarea unor activități menite să susțină, în principal, dezvoltarea durabilă a Geoparcului UNESCO “Ținutul Buzăului”.

Cel mai important eveniment în cadrul proiectului se va intitula „Green Week”, și va avea loc, la date diferite, în toate cele trei țări implicate. Totodată, va avea loc și o competiție online pentru tineri, Green Route, pe teme de ecologie, organizată pe platforma proiectului, cu participanți din Turcia, România și Republica Moldova.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.