Târg de Crăciun și Orășelul Copiilor, amenajate în Parcul Crâng. Ce surprize îi așteaptă pe buzoieni

Timp de o lună, Parcul Crâng este centrul distracției în județul Buzău. Joi seară, a avut loc deschiderea oficială a Orășelului Copiilor și a Târgului de Crăciun, amenajate în același perimetru. Buzoienii au fost curioși să afle ce au pregătit autoritățile locale, în Crâng, pentru sărbătorile de iarnă, așa că au venit în număr mare încă din prima zi a târgului. Timp de o lună, în fiecare weekend, pe o scenă amenajată în mijlocul parcului vor avea loc concerte de la care nu vor lipsi vedete în vogă ale muzicii românești.

Câteva sute de buzoieni au participat, joi seară, la deschiderea oficială a Orășelului Copiilor din Parcul Crâng. Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național de către Alessia Drăgoiu, o tânără de 16 ani, din Buzău, elevă a Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Evenimentul a continuat cu un concert susținut de îndrăgiți artiști locali, dar și de fanfara militară a Garnizoanei Buzău. În Orășelul Copiilor din Parcul Crâng, distracția vine din orice colț. Mai multe utilaje de agrement au fost montate în zona Obeliscului, cei mai bucuroși fiind copiii. Totodată, de la intrarea în parc și până în zona Obeliscului, peste 30 de căsuțe îi așteaptă pe vizitatori cu bunătăți culinare de sezon, dar și cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Primii vizitatori s-au arătat încântați de modul în care a fost amenajat, în acest an, Orășelul Copiilor din municipiul Buzău. Cât despre prețuri, părerile sunt diferite. Cel mai ieftin cozonac secuiesc costă 20 de lei, o clătită cu dulceață sau ciocolată, 15 lei, iar un păhărel cu vin fiert se găsește la cinci lei.

Timp de o lună, în fiecare weekend, pe scena amenajată în mijlocul parcului vor avea loc concerte de muzică ușoară și populară, de la care nu vor lipsi vedete în vogă ale muzicii românești. Tot aici va avea loc și petrecerea de Revelion, eveniment al cărui protagonist principal va fi Ștefan Bănică Junior. Târgul de Crăciun și Orășelul Copiilor din Parcul Crâng sunt organizate de Primăria Buzău.