Sute de turiști vin anual la Nehoiu, pentru a se da cu barca pe apele repezi ale râului Buzău

Foto greenadventure.ro

Raftingul a devenit un sport practicat de tot mai mulți români. Râul Buzău este preferat de pasionații acestui sport de aventură, care îl practică în aval de barajul Siriu, unde apa curge mai repede, fiind pompată din turbine. Mai ales în weekend, amatorii de senzații tari vin din toate colțurile țării pentru a-și testa curajul pe râul Buzău.

Puțini știu că râul Buzău poate oferi senzații de neuitat în rafting pe aproape toată perioada anului! Motivul este foarte simplu: zona de rafting se practică după barajul Siriu, în dreptul localității Nehoiu, unde apa curge mai repede decât în alte zone.

Locatia este potrivită pentru începători care doresc să experimenteze senzația raftingului și să se pregătească pentru râuri cu grad de dificultate mai ridicat.
Râul Buzău oferă obstacole de nivel 2-3, sectoare rapide prin îngustarea albiei urmate de zone de recuperare largi. Acesta este motivul pentru care, mai ales în weekend, pasionații de rafting vin din toate colțurile țării pentru a se aventura pe râul Buzău.

Pentru că toate aceste momente sunt și filmate cu telefonul mobil sau chiar cu camere profesionale, aproape că nu este săptămână ca pe youtube să nu apară un filmuleț cu amatori de rafting care se aventurează pe râul Buzău.

Mulți turiști vin la Nehoiu pe cont propriu, dar, mai nou, și în cadru organizat. În ultimii ani, în Nehoiu și localitățile din zonă, apărut și asociații de profil care se ocupă cu promovarea acestui sport, prin site-uri dedicate, apoi cu cazarea și oferirea de cursuri de rafting celor interesați.

O tură de rafting pe un traseu de aproximativ 10 kilometri, care poate dura două sau trei ore, costă 200 de lei. Trebuie știut însă că la turele de rafting pe râul Buzău pot participa persoane cu vârsta minimă de 16 ani. Nu sunt necesare cunoștinte anterioare privind acest sport de aventură.

Fii Reporter