joi, 22 februarie, 2024

Se deschide muzeul în aer liber „Tabăra Măgura”

Se deschide muzeul în aer liber „Tabăra Măgura”

Facebook
Twitter
Email

Deschiderea în formă modernizată a Muzeului în aer liber „Tabăra Măgura” este planificată în acest weekend. A trecut printr-un amplu program de modernizare începând cu anul 2018.

Muzeul Județean Buzău anunță deschiderea, în formă modernizată, a Muzeului în aer liber „Tabăra Măgura”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 11 iunie, de la ora 11.00.

Între anii 2018 și 2022, Consiliul Județean Buzău prin Muzeul Județean Buzău, în colaborare cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei prin Mănăstirea Ciolanu, au efectuat ample lucrări de modernizare cu scopul de a pune în valoare întregul ansamblu artistic Măgura.

În aceste zile, au fost realizate și montate sistemele QR code, au fost înlocuite coșurile de gunoi și panourile informative, au fost achiziționate și montate cabine de pază, toalete ecologice, containere pentru colectarea gunoiului.

Tabăra are coduri QR pentru fiecare lucrare. Prin scanarea lor, vizitatorul beneficiază de toate informaţiile despre fiecare lucrare în parte. ”Ce aflăm din scanarea unui astfel de cod? Numele lucrării, artistul, CV-ul artistului şi informaţii despre alte lucrări ale sale”, precizează Daniel Costache, directorul Muzeului Judeţean Buzău.

Tabăra de sculptură în aer liber de la Măgura conţine 256 de statui cioplite în stâncă albă, extrasă din carierele de la Ciuta. Sculpturile au fost realizate de mari artişti plastici români, în perioada 1970 – 1985.

Alături de Muzeul de Etnografie „Casa Vergu Mănăilă” și Muzeul Chihlimbarului Colți, Muzeul în aer liber „Tabăra Măgura” întregește oferta culturală a județului Buzău, în scopul promovării valorilor culturale și artistice.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.