luni, 15 iulie, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a cumpărat cârnaţi de Pleşcoi de la un târg din Buzău

Premierul Marcel Ciolacu a cumpărat cârnaţi de Pleşcoi de la un târg din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Premierul Marcel Ciolacu s-a ales cu rolul deținut cândva de Petre Daea de a fi oaspetele cel mai de seamă în prima zi a festivalului recoltei din Buzău. Însoţit de ministrul Agriculturii și primarul Buzăului, Marcel Ciolacu a inaugurat ediția din acest an a Târgului ”Toamna Buzoiană”. Premierul a cumpărat brânzeturi și cârnaţi de Pleşcoi, pe care a afirmat că-i va mânca în drum spre Bucureşti.

Marcel Ciolacu a vizitat standurile producătorilor, a primit cadou seminţe de legume de la standul Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, a fost servit cu must proaspăt de un producător buzoian.

Ulterior, s-a oprit la un stand al unui fermier care vindea brânzeturi şi a cerut o felie de caş puţin sărat spunându-i vânzătoarei că îi este foarte poftă.

Un producător de legume din zona Limpezis l-a oprit pe premier şi l-a întrebat când vor acorda ajutorul de minimis pe care producătorii îl aşteaptă de atâta vreme. Ciolacu l-a chemat imediat pe ministrul Agriculturii, aflat puţin în urma sa.

De asemenea, premierul s-a mai oprit în faţa unui producător de afumături de pe Valea Buzăului, a gustat din produsele oferite şi a cumpărat un kilogram de cârnaţi de Pleşcoi, afirmând că intenţionează să mănânce în maşină în drum spre Capitală.

Ciolacu s-a îndreptat apoi spre maşină pentru a-şi lua portofelul, după care s-a întors la un producător de brânzeturi de unde şi-a cumpărat 500 de grame de caş şi o bucată de urdă, produse pentru care a plătit puţin peste 40 de lei.

Marcel Ciolacu a discutat cu cei prezenţi la Toamna Buzoiană şi în special cu copiii, cu care a făcut mai multe fotografii atât la iniţiativa sa cât şi celor mici. Premierul a refuzat să urce pe scenă pentru a deschide oficial Târgul Toamna Buzoiană şi, după ce a luat masa la una din terasele amenajate în târg, a pornit spre ieşire, vizitând o altă parte din producătorii buzoieni.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.