Povestea sfâșietoare a lui Ionuț, copilul care a rămas fără nas după o internare în spital

Cazul cutremurător al unui copil mutilat de un microb dobândit în spital a fost făcut public de o asociație umanitară, care dorește să-l ajute pe micuț să-și recâștige copilăria. Acesta a rămas fără nas și bolta palatină, după o internare de câteva luni. Singurul sprijin primit de familie până acum a venit de la omul de afaceri Gigi Becali.

Asociația ”Totul va fi bine” relatează povestea lui Ionuț, un băiețel din Vernești, județul Buzău, care la doar 1 an și 8 luni a fost internat în spital, fără mamă, pe motiv că nu mai este alăptat.

Acolo, a contractat Bacilul Pioceanic, care l-a desfigurat fizic: nasul și cerul gurii s-au necrozat. La vizită, tatăl nici măcar nu l-a mai recunoscut, spunându-i soției că nu este copilul lor.

Atunci s-a produs o minune și micuțul s-a trezit. A fost internat câteva luni bune. A avut certificat de handicap, cu o indemnizație de 200 de lei, iar în 2016, scriu reprezentanții asociației, comisia a hotărât că ceea ce are acest copil nu mai este de gradul 1 și au modificat susținând ca este mai degrabă de gradul 2, accentuat.

Indemnizația de care a beneficiat în următoarea perioada, pană în 2018, fiind de aproximativ 80 de lei, când i s-a retras definitiv certificatul de handicap, fiind invocat faptul că este un copil care se poate descurca singur.

În urmă cu aproximativ trei ani, din disperare, tatăl l-a luat pe Ionuț de mânuța și s-au dus la poarta lui Gigi Becali, pentru a-i cere sprijin. Acesta i-a ajutat cu un nas fals, o proteză, pentru a avea un aspect fizic aproape normal, deoarece micuțul era terorizat de faptul că era neacceptat de cei din jur.

Au existat perioade când acesta a lipsit de la grădiniță pentru a nu avea legături fizice sau verbale cu alte persoane, relatează reprezentanții Asociației ”Totul va fi bine”. Tot Gigi Becali a fost cel care s-ar fi interesat apoi de o operație în străinatate, atunci costurile ridicându-se la suma de 45.000 de euro.

De când certificatul i-a fost retras, părinții, demoralizați fiind și fără posibilitati financiare, nu au mai fost cu micuțul la control sau alte investigații. Din ce li s-a spus la spitalul Grigore Alexandrescu, trebuie să i se reconstruiască bolta palatină, să aibă intervenții la dantură apoi reconstrucția nasului.

Ionut nu este singurul copil al familiei. El mai are trei frați, veniturile familiei fiind formate din alocațiile de stat ale copiilor și salariul tatălui. Haideți să ne mobilizăm, să facem tot ce este necesar ca acest micuț să aibă șansa la o copilărie normală! Imaginile au fost publicate cu acordul părinților, întrucât pot avea un puternic impact emoțional”, scriu reprezentanții AsociațiEI ”Totul va fi bine”.

Pentru donații, accesați pagina Asociației ”Totul va fi bine”.


Bacilul Piocianic mai este cunoscut și ca Pseudomonas aeruginosa. Această bacterie poate coloniza ocazional pielea, urechea externă, tractul respirator superior sau intestinul gros la persoanele sănătoase. Mai frecvent apare la pacienţii cu o boală severă, cu imunitate compromisă sau care au primit anterior antibioterapie, ori au fost internaţi într-o unitate spitalicească.

Majoritatea infecţiilor cu Pseudomonas aeruginosa sunt dobândite în spital, unde mediul umed este favorabil dezvoltării acestei bacterii. Rezervoarele bacteriene pot fi reprezentate de: echipamente respiratorii, soluţii de curăţat, dezinfectanţi, chiuvete, legume, vase cu flori, endoscoape şi bazine de fizioterapie etc.

Fii Reporter