Povestea femeii din centrul pentru oamenii străzii, mamă a doi campioni la atletism

Strigătul disperat al unei tinere din Buzău nu trece dincolo de pereţii centrului pentru persoanele fără locuinţă în care trăieşte de cinci ani. Geta Neagu este mama a trei copii isteţi, doi dintre ei campioni la atletism, aflaţi în sistemul de protecţie socială. Şi-i doreşte aproape, să le ofere o familie, să le facă prăjituri, numai că statutul de om al străzii îi spulberă acest vis.

Universul cotidian al Georgetei Neagu, în vârstă de 35 de ani, se limitează la centrul de zi pentru oamenii străzii din Buzău, unde are un acoperiş deasupra capului, locul de muncă, unde trebuie să presteze pentru a putea beneficia de cazare şi hrană, şi un apartament aflat în subordinea Protecţiei Copilului, loc care în ultimii ani i-a devenit izvor de fericire şi alinare sufletească.

În acest modul rezidenţial locuiesc, alături de alte cinci suflete abandonate, cei trei copilaşi ai ei, gemenii Alexandru Gabriel şi Lucian Mihăiţă Ştefu, şi frăţiorul lor mai mic, Ionuţ Marian Ştefu.

Atunci când îi are în faţa ochilor sau când le priveşte fotografiile, Geta uită greutăţile prin care îi este dat să treacă, ori supliciile trăite în copilărie, în orfelinatele de stat, apoi în etapa de convieţuire alături de un soţ violent şi beţiv.

Citește tot reportajul pe adevarul.ro!

Fii Reporter