joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Peste 1500 de buzoieni au participat la procesiunea de Florii pe străzile orașului

VIDEO Peste 1500 de buzoieni au participat la procesiunea de Florii pe străzile orașului

Facebook
Twitter
Email

Peste 1.500 de buzoieni au luat parte astăzi la pelerinajul organizat, în premieră, de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, cu ocazia sărbătorii Floriilor. Alaiuri de credincioși au sosit la Catedrala Arhiepiscopală din toate cartierele orașului, iar aici au fost întâmpinați de Înalt Preasfințitul Ciprian, noul arhiepiscop, cel care a decis organizarea procesiunii începând cu acest an. Pelerinajul de Florii a pornit simultan din patru parohii, imediat după terminarea liturghiilor din biserici. Sute de credincioși au mărșăluit pe străzi, purtând cu ei icoana care simbolizează Intrarea Domnului în Ierusalim și ramuri de salcie. Pe tot traseul, au rostit rugăciuni și au cântat, alături de preoții parohiilor de care aparțin.


Grupurile de credincioși au fost întâmpinate la Catedrala Arhiepiscopală, de Înalt Preasfințitul Ciprian. Acesta a susținut slujba de sfințire a icoanei cu Intrarea Domnului în Ierusalim și a ramurilor de salcie, pe care pelerinii le vor pune la icoane, așa cum spune tradiția în ziua de Florii.

Primul pelerinaj organizat în Buzău, de Florii, a adunat peste 1.500 de credincioși, 50 de preoți din toate parohiile orașului, și numeroase forțe de ordine. O procesiune în aer liber, la fel de amplă, va fi organizată de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei în noaptea de Înviere.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.