VIDEO Pată pe învățământul buzoian! Directorul Colegiului Tehnic, Robert Harabagiu, a fost reţinut alături de alţi doi profesori

Trei profesori buzoieni au fost reținuți și alți trei sunt cercetați sub control judiciar într-un doasar ce vizează fraudarea examenului de bacalaureat, sesiunea de toamna 2013. Anchetatorii suspectează că dascălii cercetați penal ar fi falsificat aproape o sută de lucrări de bacalaureat astfel încât notele să asigure candidaților promovarea. 

Directorul celui mai mare colegiu tehnic din Buzău a fost audiat de procurori după ce, spun anchetatorii, fosta sotie, profesor corector în cadrul comisiei de evaluare, l-ar fi denunțat pentru că ar fi participat la falsificarea lucrărilor, el fiind vicepreședintele comisiei de bacalaureat.
 
La comiterea falsului ar fi participat și cele două profesoare care asigurau secretariatul comisiei. Este vorba despre Ionelia Linţă, profesoară de chimie la Liceul cu Program Sportiv şi Mirela Stanciu, profesoară de informatică la Liceul Costin Neniţescu.  
 
Alte trei profesoare care au corectat lucrările au răspuns întrebărilor procurorilor. Pentru că vina lor ar fi fost mai mică, ele sunt cercetate sub control judiciar.
 
Polițiștii au făcut astăzi mai multe percheziții informatice la locuințele dascălilor implicați în fraudarea examenului de bacalaureat. Anchetatorii au găsit în urma verificării lucrărilor teze copiate la indigo. 
 
Există suspiciunea că tezele ar fi fost făcute acasă de profesorii corectori și ulterior aduse la comisie. Mâine cei trei profesori reținuți vor fi prezentați cu propunere de arestare preventivă. 
 
Profesorii sunt cercetați pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri și infracțiuni de corupție. Anchetatorii au audiat cel putin 25 de profesori și martori denunțători din rândul elevilor.

 
CITEȘTE ȘI
 

Fii Reporter