miercuri, 21 februarie, 2024

VIDEO Parohia unei comune atrage copiii în acțiuni umanitare. Preotul din Mătești și 25 de elevi ai școlii aduc bucurie în casele familiilor nevoiașe

VIDEO Parohia unei comune atrage copiii în acțiuni umanitare. Preotul din Mătești și 25 de elevi ai școlii aduc bucurie în casele familiilor nevoiașe

Facebook
Twitter
Email
La Mătești, sat al comunei buzoiene Săpoca, elevii de la școala din localitate, coordonați de preotul paroh Laurenţiu Stoicescu, au făcut posibilă implementarea, pentru al doilea an consecutiv, a unui proiect misionar filantropic denumit „În lumina faptelor bune”. 

În cadrul acestui proiect au participat un număr de 25 de copii, cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, elevi ai şcolii măteştene ce au confecţionat mai multe produse cu specific pascal religios, precum iconiţe pictate pe lemn şi sticlă, prăjituri de post sau ouă încondeiate, subliniind importanţa participării lor în viaţa social-filantropică a parohiei. 
 
Valorificarea produselor religioase s-a efectuat atat prin sensibilizarea autorităţilor locale şi prin unor sponsori, dar şi prin organizarea unei tombole în cadrul parohiei în urma căreia s-a colectat o sumă de bani considerabilă, iar cu aceastea au fost cumpărate produse alimentare pentru un număr de 6 familii şi 9 copii, cu o situaţie materialã precarã, fiecare familie beneficiind de produse alimentare de bazã, dulciuri, cozonaci, rechizite şcolare şi obiecte de igienã. 
 
De asemenea, în cadrul acestui proiect, copiii din Mãteşti au vizitat şi Centrul pentru educaţie incluzivã din oraşul Buzãu, moment în care au donat fiecare câte o jucãrie şi au participat la diverse activitãţi alãturi de copiii din Centru. 
 
Cel mai important rezultat al acestui proiect însă a fost bucuria pe care au reuşit să o aducã în sufletul acelor oameni şi mulţumirea sufletească a copiilor ce au participat la acest proiect, împlinind fapta cea bună. Copiii participanţi au avut ocazia revederii şi au socializat, ajutându-se reciproc în procesul de confecţionare al produselor. 
 
Totodată au înţeles, prin dialogurile avute cu preotul coordonator, cã implicarea în misiunea parohiei este esenţialã, devenind mult mai responsabili, şi mai atenţi faţã de semenii lor. 
 
Mergând la casele familiilor nevoiaşe pentru a dona produsele alimentare, au fost senzibilizaţi de cazurile pe care le-au văzut cu ochii lor şi au realizat cât de multă bucurie au putut aduce acestor oameni în pragul marii sãrbãtori a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.