Paguba imensă pe care o prostituată a produs-o bugetului unei comune din Buzău

La peste 150.000 de lei se ridică paguba produsă de o prostituată de aproape 50 de ani comunei în care locuiește. Autoritățile din Mărăcineni primesc continuu, de peste un deceniu, procese verbale cu amenzile colecționate de practicanta celei mai vechi meserii, care s-au transformat în creanțe imposibil de recuperat.

Aurelia T. este una dintre veteranele prostituatelor care activează pe centura Buzăului. La 49 de ani, nu are niciun gând de pensionare, spre disperarea primarului comunei Mărăcineni, în care prostituata figurează ca având domiciliul. Autoritățile locale primesc în continuare procesele verbale cu amenzile încasate de Aurelia ”pentru racolarea de persoane în vederea întreținerii de raporturi sexuale”.

Dintr-o amendă de 500 de lei azi, una mâine, plus datoriile de un deceniu încoace și penalitățile calculate, cetățeana Aurelia T. a acumulat o megarestanță la bugetul local al comunei Mărăcineni de 152.924 lei.

”Suma totală de recuperat, pe noi, la primărie, ne încucă foarte mult, mai ales că nu avem cum să o recuperăm. Pe noi la buget ne afectează pentru că ne ia la întrebări Consiliul Județean că de ce nu recuperăm datoriile. I-am făcut somații pe adresa unde are mutație are dar nu avem ce să recuperăm de la ea. Am făcut tot ce se putea, tot ce a depins de noi pentru a recupera din datoriile femeii”, declară Victor Potoceanu, primarul comunei Mărăcineni.

Datoria prostituatei afectează serios bugetul comunei, pentru că de ea se ține cont la alocările de fonduri de la Guvern sau Consiliul Județean. Astfel, din bugetul proiectat localității Mărăcineni ajunge în vistierie o sumă mai mică cu cel puțin 150.000 de lei, bani care teoretic sunt în posesia autorității locale dar în realitate nu sunt decât niște amenzi scrise de polițiști și jandarmi.

Pentru a scăpa de povara amenzilor contravenționale, primăria Mărăcineni a apelat la instanța judecătorească de la care așteaptă transformarea sancțiunilor pecuniare în ore de muncă în folosul comunității.

”În ultima fază nu am putut decât să îi facem legal un dosar, să o dăm în judecată, ca să recuperăm; dar ce să recuperăm pentru că nu are nimic, nu are venit, nu e angajată pe nicăieri. Dacă instanța hotărăște munca în folosul comunității ar fi bine și pentru noi și pentru ea. Avem unde să o punem la muncă, dacă instanța va hotărî acest lucru. Face curățenie prin stații, vedem noi unde o transferăm, chiar dacă nu prea știe ce e munca”, spune Victor Potoceanu, primarul comunei Mărăcineni.

Prostituate cu amenzi neplătite produc pagube mai multor comune din județ. Asta, deoarece ele sunt sancționate frecvent cu 500 de lei, uneori de mai multe ori într-o zi, atât de agenții de Poliție Locală, polițiști de la Ordine Publică cât și de jandarmi.

Fii Reporter