miercuri, 22 mai, 2024

VIDEO / FOTO O vijelie venită parcă din senin a făcut prăpăd în municipiul Buzău

VIDEO / FOTO O vijelie venită parcă din senin a făcut prăpăd în municipiul Buzău

Facebook
Twitter
Email

Vineri după-amiază, o furtună violentă s-a abătut asupra orașului Buzău. După numai câteva minute de ploaie, în municipiul Buzău canalizările au cedat și zeci de străzi au fost inundate, motiv pentru care circulația autovehiculelor s-a desfășurat cu dificultate. La ieșire din oraș, din cauza vremii nefavorabile, un tir s-a răsturnat. Mai multe străzi au fost inundate iar pe altele, copacii au cedat din cauza furtunii, crengile rupte blocând parțial carosabilul pe mai multe artere. Pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, de exemplu, două terase au fost afectate. O creangă ruptă de vijelie a căzut peste prelata uneia dintre ele, distrugând mai multe mese și scaune. Cealaltă a scăpat doar cu câteva umbrele smulse de furtună și scaune răsturnate.

Pe strada Independenței, o salcie a fost doborâtă de vânt și a avariat ușor o Dacie Logan parcată în fața unui bloc. Lucrătorii de la URBIS, aflați în zonă pentru lucrări de toaletare a gardului viu, au reușit să înlăture crengile de pe mașină.

Furtuna a distrus și cortul amenajat în curtea Bibliotecii Județene Buzău, acolo unde, pe toată perioada verii, funcționează Ludoteca din grădină. 

strada inundata

Vijelia care a durat mai puţin de zece minute a smuls acoperişul unui bloc din zona Nicolae Bălcescu l-a aruncat pste blocul de vizavi, aflat la peste 20 de metri distanţă, apoi a căzut în parcare. Platforma de 200 de metri pătraţi de acoperiş, cu o greutate de câteva tone, a avariat serios patru autoturisme şi pe a cincea doar a zgâriat-o. 

Oamenii sunt supăraţi că nu au cu ce să îşi acopere pagubele, pentru că nu aveau maşinile asigurate. Primăria va analiza împrejurările în care s-a produs incidentul, pentru a stabili dacă acordă sau nu despăgubiri. 

acoperis sdb 

acoperis

Tot din cauza furtunii, un tir s-a răsturnat la ieșirea din municipiul Buzău, spre intersecția DN 2 E85 cu DN 1B. Şoferul autotrenului este rănit şi a fost transportat cu o ambulanță la spital.

Vijelia care a ținut câteva minute a provocat pagube și în mai multe comune din județ.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.