joi, 28 martie, 2024

Mihăilești, zona crepusculară pentru TIR-iști. Azi s-a mai răsturnat un camion

Mihăilești, zona crepusculară pentru TIR-iști. Azi s-a mai răsturnat un camion

Facebook
Twitter
Email

Din cauza evenimentelor rutiere soldate cu zeci de morţi şi răniţi, DN2 E85 a fost botezat “drumul morţii”. Porțiunea dintre Limpeziș și limita cu Ialomița, la mijlocul căreia se află comuna Mihăilești, a devenit un reper al nenorocirilor produse pe șoseaua europeană, șirul tragediilor începând cu explozia din 2004. Astăzi, un TIR care trebuia să aprovizioneze un lanț de supermarketuri s-a răsturnat.

Incidentul s-a produs sâmbătă, pe sensul de mers dinspre București, pe raza satului Limpeziș. Aici, în 2016, două microbuze s-au aprins în mers, din fericire neexistând victime. Nici după răsturnarea TIR-ului, de astăzi, nu au fost răniți.

De-a lungul anilor, în zonă s-au produs evenimente rutiere deosebit de grave însă de departe cel mai cumplit accident, soldat cu morţi şi răniţi, a fost cel al exploziei din 2004 al unui TIR încărcat cu azotat de amoniu. Atunci, 18 oameni piereau în explozia catastrofală. Rezervorul de motorină al autotrenului s-a aprins ca din senin iar încărcătura a explodat după 30 de minute. Unda de şoc a fost simţită la 30 de kilometri distanţă, până în municipiul Buzău.

Sătenii din localitatea Mihăileşti au găsit rapid explicaţia pentru fenomenele neobişnuit de periculoase care se petrec în localitatea lor. În timp ce anchetatorii încearcă să găsească de fiecare dată un răspuns care să elucideze cauzele evenimentelor care se produc aici, oamenii vorbesc de un blestem care îi pândeşte pe şoferii care tranzitează localitatea.

Ei sunt convinşi că la originea nenorocirilor ar fi un cimitir mutat cu forţa de comunişti, teren peste care acum ar trece chiar drumul european DN2 E85. ”Ziceai că a coborât iadul pe pământ. În urmă cu 12 ani, când a explodat TIR-ul, babele satului şi-au adus aminte de citmirul vechi, distrus de comunişti, dar nimeni n-a crezut atunci în poveşti ca astea. Eu nu cred în prostii dar acuma nu ştiu nici eu ce să mai zic”, a povestit Aurel Palade, un sătean trecut de 70 de ani, după exploziile de pe 10 iunie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.