miercuri, 21 februarie, 2024

Mama fetei violate de polițiști din Călărași locuiește în Buzău. Crede că agresorii o omorau dacă nu erau surprinși de un cioban

Mama fetei violate de polițiști din Călărași locuiește în Buzău. Crede că agresorii o omorau dacă nu erau surprinși de un cioban

Facebook
Twitter
Email
Mama minorei pe care doi polițiști din Călărași ar fi violat-o înainte să o ducă înapoi în centrul de plasament din care fugise are propria variantă a scenariului după care s-a consumat drama. Femeia crede că agresorii cu epoleți ar fi omorât-o pe copilă, dacă nu erau ”deranjați” de un cioban. 

Poliţiştii Florin Dumitru şi Adrian Şerban se află, de mai multe zile, în centrul unui scandal de proporţii, după ce colegii lor din cadrul IPJ Călăraşi s-au autosesizat în legătură cu comiterea unui viol asupra unei minore.
 
Victima, o adolescentă de 15 ani, Valentina, le-a spus anchetatorilor că a fost găsită de poliţiști într-un parc din Călăraşi şi, sub ameninţarea că va fi trimisă din nou în centrul de plasament, a fost dusă pe un câmp şi violată. A fost abandonată într-un fost poligon de tragere, unde a fost descoperită de un cioban și dusă la spital, conform variantei oficiale. 
 
Mama fetei abuzate susține că ciobanul, de fapt, ar fi întrerupt ”distracția” polițiștilor, apariția acestuia fiind cea care i-a salvat fata.
 
”M-a sunat sora mea de la Buzău și mi-a spus că Valentina a fost violată de doi polițiști și a avut noroc cu un cioban care a sunat la 112. Dacă nu era omul acela, era moartă. O violau și o omorau și apoi ziceau că nu au găsit-o. Îi pup și tălpile băiețașului care a salvat-o”, spune mama fetei.
 
Femeia, care în prezent locuiește la o soră din Buzău, spune că fiica ei, chiar dacă mereu a fost un copil problemă, nu merita un asemenea tratament, mai ales din partea unor oameni care trebuie să impună legea, nu doar să o respecte. 
 
”Ăștia trebuie împușcați în cap! Cât au chinuit-o pe copila mea, așa să le dea Dumnezeu și lor. Merită închiși pe viață, pentru că poate la ora actuală copilul meu era mort. Acum simt durere, pentru că ea pe mine niciodată nu m-a ascultat”, spune mama Valentinei.
 
Tânăra este din comuna Cuza Vodă şi a fost adusă în sistemul de protecţie de către mama sa, care a abandonat-o şi a rămas doar cu fratele mai mic al acesteia. Femeia îşi caută foarte rar fiica în centrul de plasament şi nu mai locuieşte în judeţul Călăraşi. Tatăl fetei este plecat la muncă în Spania.
 
”De la 10 ani a fost un copil problemă, pentru că umbla numai cu minciuni, mă acuza pe mine că am trăit cu un fost gagic de-al ei pe care nici nu îl cunosc, că ea pleacă la tatăl ei, că acolo o duce mai bine pentru că are casă. Mă suna și îmi spunea că s-a culcat cu unul Ionuț, din centru. Apoi că ar fi trăit cu unul de 45 de ani, om care era ca tatăl ei. Ultima oară acum două săptămâni am vorbit cu ea, să îmi spună să îi dau procură să plece în străinătate cu iubitul ei. Voia să plece cu Ionuț în Spania. Mi-a zis, eu plec cu el, că sunt însărcinată cu el. Când vine tatăl tău din Spania, atunci o să îți dau, i-am zis”, spune mama fetei.
 
Doi poliţişti de la Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi au fost reţinuţi, fiind acuzaţi că au violat o fată în vârstă de 15 ani, care era internată într-un centru de plasament şi pe care au găsit-o pe stradă, după ce fugise din centru. Adrian Şerban şi Florin Dumitru le-au spus colegilor lor care i-au anchetat că n-au obligat-o pe minoră să întreţină raporturi sexuale.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.