miercuri, 21 februarie, 2024

Locuitorii din Coreea de Nord fumează țigări fabricate de chinezii de la Pârscov, județul Buzău

Locuitorii din Coreea de Nord fumează țigări fabricate de chinezii de la Pârscov, județul Buzău

Facebook
Twitter
Email
În 2014, România a efectuat exporturi în Coreea de Nord, țară aflată sub o dictatură dură, în valoare de 85 de milioane de euro. Cele mai importante tranzacții au fost cele cu țigări, în voaloare de 83 de milioane de euro, numai 2 milioane rezultând din exportul ambalajelor din plastic. O analiză a jurnaliștilor economica.net indică o firmă cu sediul în Buzău ca fiind exportatorul cel mai probabil al țigărilor. 

Potrivit economica.net, niciunul dintre cei trei mari producători de țigări din țara noastră, BAT, Philip Morris şi JTI, nu a vândut în Coreea de Nord, concluzia fiind aceea că exporturile au fost realizate de Sinoroma Industry, cu sediul în comuna buzoiană Pârscov, unde se află o importantă platformă industrială deținută de afaceriști chinezi.
 
În afară de fabricile celor trei, nu mai există decât o singură altă fabrică în România, cea deţinută de chinezii de la Sinoroma Industry în Buzău, unde se fabrică ţigări sub brandurile Golden Monkey şi Dubliss.
 
Firma chineză ar putea fi responsabilă cu exporturile de ţigări în Coreea de Nord, mai ales având în vedere relaţiile privilegiate dintre China şi Coreea de Nord, dar nu este obligatoriu, pentru că ţigările ar fi putut doar tranzita România, fiind însă înregistrate de Autoritatea Vămilor ca marfă ce pleacă din România”, scriu jurnaliștii de la economica.net.
 
Potrivit acestora, România importă din Coreea de Nord piese auto, cauciuc vulcanizat şi sticlă securit.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.