joi, 22 februarie, 2024

La 20 de ani, a rămas văduvă cu trei copii mici. Soțul ei s-a spânzurat, copleșit de greutăți

La 20 de ani, a rămas văduvă cu trei copii mici. Soțul ei s-a spânzurat, copleșit de greutăți

Facebook
Twitter
Email

O tragedie în cele mai sumbre aspecte ale sale s-a abătut peste o familie din localitatea buzoiană Robeasca. O tânără de 20 de ani, mamă a trei copii, este nevoită să înfrunte singură greutățile vieții, după ce soțul ei și-a pus capăt zilelor.

Nicoleta și Ștefan Cristian și-au întemeiat o familie în urmă cu patru ani. Ea avea 16 ani, el, 30. Au fost primiți să locuiască în gospodăria unuia dintre frații bărbatului, acolo unde au venit pe lume trei copii în mai puțin de patru ani.

Au trăit modest, din ajutoare sociale, alocațiile copiilor și din muncile cu ziua prin sat. ”Lucra în construcții pe la oamenii din comună și era un om foarte muncitor, despre care niciodată nu s-au auzit lucruri rele”, ne-a spus Nicu Mințoiu, viceprimar în Robeasca.

Familia Cristian a intrat în impas la începutul verii, când capul familiei a suferit un accident. A căzut din căruță și a rămas cu sechele care i-au luat puterea de a munci. Au urmat cinci luni de chin psihic, din cauza neputinței de a-și întreține familia iar zilele trecute s-a lăsat doborât de gândurile negre.

Sâmbătă seara, Ștefan Cristian s-a spânzurat de o grindă, în casă, în văzul copiilor. A fost descoperit de soție, când încă avea semne vitale, și a fost transportat cu salvarea la Urgențele Spitalului Județean Buzău.

A murit în urmă cu două zile, iar trupul său a fost transferat la morga spitalului, pentru necropsie. În urma lui au rămas, pe lângă suferințele create rudelor și prietenilor, o situație financiară dezastruoasă, pe care trebuie să o îndure tânăra mămică.

Nicoleta Cristian abia a încropit sumele necesare înmormântării lui Ștefan, cu ajutorul cumnaților și al altor rude, însă greul abia începe pentru tânăra mămică și cei trei copii, care au patru ani, doi ani, iar cel mai mic, șase luni.

Despre drama prin care trece femeia au auzit și voluntarii unei asociații umanitare, care cer sprijinul oamenilor cu suflet mare să sară în ajutorul tinerei văduve. ”Nu au ce mânca, nu au ce îmbrăca și ceea ce m-a impresionat este că nu cer nimic! Ei au nevoie de noi, cei ce putem să le schimbăm destinul fiecare cu puținul oferit”, scrie Alina Grama, voluntar al unei asociații umanitare.

Nicoleta provine dintr-o familie sărmană, din Jirlău, comună vecină din Brăila, și nu se poate baza pe vreun minim sprijin financiar din partea familiei sale.

Pe lângă dispariția sursei de venit minim, prin decesul celui care întreținea familia, un alt necaz al Nicoletei rezultă din perspectiva ca în următoarea perioadă să fie dată afară cu copii cu tot din casa primită de la fratele soțului.

O asociație umanitară a lansat un apel pentru strângerea de fonduri, pentru lemne, mâncare.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.