Internauții se mobilizează pe Facebook, ca să scoată din sărăcie o tânără familie cu un bebeluș de o lună

Internauții se mobilizează, pe Facebook, pentru a ajuta o tânără familie sărmană, din Buzău, părinții unui bebeluș de numai o lună. Inițiativa îi aparține unui preot care, imediat ce a aflat despre cazul social, a lansat invitația printre prietenii săi virtuali de a i se alătura în demersul umanitar.

Preotul buzoian Marian Tudor, paroh în Găgești, Vrancea, a publicat luni, pe pagina sa de Facebook, scurta poveste a unei familii de pe strada Transilvaniei, municipiul Buzău, care se zbate într-o sărăcie cruntă. Este vorba despre o mămică de 18 ani, din Buzău, provenită dintr-un centru de plasament, care a născut un băiețel în urmă cu o lună. Împreună cu soțul ei și bebelușul locuiesc în casa bunicilor.

”M-au rugat în seara asta să îi ajut cumva pentru ca sunt disperați! Nu mai au în casă decât câteva kilograme de cartofi și o pungă de mălai! Miercuri au cununia civilă și nu își permit să cumpere nici măcar o sticlă de suc! Nu mai au lemne și riscă să țină bebelușul în frig! Mi-au spus că au dat cu var doar doi pereți că nu le-au ajuns banii să mai cumpere!”, scrie preotul Marian Tudor.

Din postare aflăm că tatăl, un tânăr de 23 de ani, nu reușește să găsească nimic de muncă. Nu are experiență pentru că a lucrat doar în construcții, agricultură și la o spălătorie, pe timpul iernii toate aceste domenii fiind moarte. ”Mă gândesc la faptul că acum la începutul postului mare ne putem mobiliza câteva persoane să le facem o surpriză!”, a mai scris preotul Marian Tudor.

Apelul umanitar a avut un ecou puternic, zeci de mesaje anunțând implicare materială și financiară din partea internauților. Unii dintre ei s-au grăbit să-i viziteze pe părinții băiețelului de o lună, cu câteva pachete de alimente și îmbrăcăminte, aceștia confirmând tot prin mesaje pe Facebook situația grea prin care trece tânăra familie.

”Am ajuns la ei. Copii cu un copil! Sărăcie, frig dar și bunăcuviință și respect. Nu o mai lungesc. Am dus: conserve, carne, ceapă, lapte , ouă, 2 haine, prosoape, față de masă, ulei, zahăr, făină, mălai, pantofi, cizme damă. Necesar: Ceva bănuți nu stricp, pampers, șervețele umede, lapte praf Nan1 (…)”, a scris Alin Ioan Zamfirescu. Unii oferă loc de muncă pentru tată iar alții își anunță prezența cu ajutoare chiar în ziua cununiei civile.

Fii Reporter