miercuri, 22 mai, 2024

VIDEO Prânz de ”fițe”, dăruit de un grup de maeștri bucătari unor sărmani și copii din centrele de plasament

VIDEO Prânz de ”fițe”, dăruit de un grup de maeștri bucătari unor sărmani și copii din centrele de plasament

Facebook
Twitter
Email

Peste 40 de sărmani fără adăpost și copii din centrele de plasament buzoiene au fost răsfățații zilei, la un cochet local din Buzău. Au avut parte de un ospăț inedit, cum numai prin filme au mai văzut. Ei au fost serviți de maeștri bucătari din toată țara, puși pe fapte mari, cu aperitive sofisticate din pește, piept de pui, legume și crème frantuzești la desert.

A fost mobilizare mare la o brasserie din Buzău, unde cel puțin zece maeștri bucătari din toată țara i-au sărit în ajutor unui coleg buzoian care a inițiat pe Facebook o acțiune umanitară. Chef Cristi Dobre s-a gândit să le ofere meniuri de fițe, s-ar putea spune, unor oameni simpli, copii din centre de plasament și oameni ai străzii.

Cu produse cumpărate de ei și oferite de sponsori, bucătarii cu suflet mare s-au apucat de treabă. Fiecare a primit câte o sarcină.

Bucătarii experimentați și ucenicii lor, elevi de la Liceul de Meserii și Servicii, au lucrat în paralel la toate cele trei feluri de mâncare. Până și derestul era gata înainte să apară clienții.

La prânz, sofisticatele meniuri își așteptau deja clienții: peste 40 de copii din centrele de plasament buzoiene și zece oameni ai străzii. Aceștia din urmă au fost aduși cu duba Poliției Locale de la centrul de zi pentru sărmani.

”Sunt mâncăruri pe care le pregătim în mod curent cu ajutorul cărora încerăm să le provocăm o emoție acestor oameni, pentru că vor simți pentru prima dată aceste gusturi ”, a declarat chef Adrian Neag, din Făgăraș.

Nicu Anghel este unul dintre mesenii care au avut ocazia să încerce operele de artă culinară ale bucătarilor. I-a luat ceva timp să descopere ce a avut pe platoul din fața sa. ”Niciodată nu am mâncat așa ceva. Doar la televizor am mai văzut”, a spus Nicu.

Inițiatorul ospățului inedit este Cristi Dobre, un bucătar de 37 de ani, originar din Buzău. El spune ca ideea i-a venit în momentul în care doi oameni ai străzii i-au cerut bani de mâncare. ”Colegii mei din toată țara au răspuns foarte repede chemării mele la această acțiune umanitară”, a spus Cristi Dobre.

Chef Cristi Dobre lucrează acum în Anglia și dorește să organizeze și alte campanii umanitare în Buzău, dar și un concurs culinar de avengură.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură