vineri, 19 iulie, 2024

FOTO Iată ce ascunde “OMERTA” din Spitalul Judeţean: chiuvetele din saloane sunt spălate cu lenjerie intimă!

FOTO Iată ce ascunde “OMERTA” din Spitalul Judeţean: chiuvetele din saloane sunt spălate cu lenjerie intimă!

Facebook
Twitter
Email

La scurt timp după scandalul copiilor legaţi de paturi care a scandalizat toată Europa, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Buzău a luat o măsură drastică, aceea de a instaura legea tăcerii (OMERTA) pe culoarele unităţii medicale. Măsura a fost eficientă până în prezent, pentru că niciun pacient nu a mai avut curajul să reclame nimic iar reporterii nu au mai avut acces în această secţie. Surse neoficiale din cadrul spitalului spun că mai marii unităţii medicale au considerat că au fost aduse prejudicii de imagine iar reporterii care au dat publicităţii adevărul crud care se petrecea sub ochii pacienţilor speriaţi au fost de atunci ţinuţi la respect de angajaţii unei firme plătită din bani publici.

Cu toate că informaţiile ajung acum cu greu din cauza fricii de a nu fi pedepsiţi şi trataţi aşa cum nu  se cuvine, unii pacienţi mai au curajul de a povesti îngroziţi practicile barbare care se perpetuează în secţia de pediatrie.

De parcă nimic nu s-ar fi întâmplat în urmă cu câteva luni, nimeni nu se mai interesează cum decurge actul medical la un etaj rezervat copiilor.

Şi pentru că avem semnale că lucrurile nu s-au îndreptat, ci dimpotrivă funcţionează tot haotic, ne-am hotărât să prezentăm o nouă poveste revoltătoare a unei mămici care a fost internată cu fetiţa în vârstă de câteva luni pentru o afecţiune care necesita spitalizarea.

Bureţii de bucătărie „înlocuiţi” de chiloţii uzaţi

Răscolită de calvarul pe care l-a îndurat mai bine de o săptămână, A.D., de 31 de ani, din Buzău, şi-a învins teama şi ne-a pus la dispoziţie un set de fotografii care arată mizeria morală dar şi fizică din pediatrie. „Asta este o ştire de senzaţie pentru dumneavoastră dar mie sincer mi-a întors stomacul pe dos. Am fost cu fata in spital şi vă spun că ne-au tratat ca pe nişte cârpe. După fiecare şedinţă de tratament, acele seringilor erau puse la vedere iar mizeria era de nedescris în cuvinte. Sânge în chiuvetă care era apoi spălată cu o pereche de chiloţi aşa cum v-am trimis în poza făcută cu telefonul. Fotografiile le-am făcut cu mare frică pentru că acum sunt toţi suspicioşi de la incidentul cu copiii legaţi. Este inuman ce se întâmplă acolo”, ne-a declarat A.D, din Buzău.

La WC-uri se stă la coadă

Deşi legatul copiilor de paturi a rămas doar o amintire neplăcută, mai trist este că lipsa de personal medical care să-i supravegheze pe micuţi a dat naştere unui fenomen de supraaglomerare pe secţia de pediatrie.

Neamaiavând încredere în asistente şi infirmiere după scandalul media, mămicile s-a înghesuit să-şi supravegheze personal copiii. Speriat de eventualele repercusiuni, personalul medical a acceptat toate cererile pentru ca apoi să se trezească cu un număr impresionant de femei pentru care nu există posibilităţi reale de cazare.

Ca atare, mămicile internate cu zecile să aibă grijă de copii reuşesc cu greu să facă un duş sau mai grav să aibă acces la singurul grup sanitar. „Conducerea ştie despre aceste probleme dar deocamdată nu are cum să le rezolve. Acum dau vina pe reporteri, că ei sunt responsabili de această situaţie. Până se publice materialul cu copiii legaţi de paturi, nu exista aceast fenomen. Acum ar însemna să mute toată secţia într-o altă locaţie, sau să se facă investiţii foarte mari, dar nu sunt bani„, ne-a declarat o sursă sub protecţia anonimatului.

Din acest motiv, s-a ajuns la o situaţie de promiscuitate fără precedent în această secţie, fapt confirmat de mai mulţi medici din spital dar şi de interlocutoarea noastră. „Nu ai unde să te speli ca lumea iar la toaletă trebuie să stai la coadă. Peste tot este mizerie, mizerie şi infecţie. Cred că o să mă îmbolnăvesc de hepatită după această experienţă. Nu înţeleg, chiar nu face nimeni nimic aici?”, a mai adăugat  A.D., din Buzău.

Un spital de lux adăposteşte „fantome”

În tot acest timp, o investiţie megalomanică de 15 milioane de euro, cu dotări ultramoderne, stă nefolosită. Locul în care actul medical ar putea fi efectuat în condiţii civilizate aşteaptă de mai bine de un an să fie dat în folosinţă. Deşi s-a vehiculat ideea ca o parte din secţia de pediatrie să fie mutată într-un etaj al noii maternităţi, lipsa banilor face aproape imposibilă de pus în practică această idee.

În ultimul an, Spitalul Judeţean Buzău s-a tot aflat în centrul unor scandaluri care au scos la iveală acuzaţii de malpraxis, după moartea unor pacienţi, deficienţe majore ale actului medical precum şi o atitudine total inadecvată a cadrelor medicale faţă de bolnavi.

Florin Mitu

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.