FOTO Frumusețile Buzăului, reproduse de elevi din Liceul de Arte, admirate la Târgul de Turism al României

Buzăul participă la Târgul Național de Turism al României, de la Romexpo București, cu un concept axat pe promovarea Geoparcului „Ţinutul Buzăului”. Standul a fost amenajat în parteneriat cu Liceul de Arte „Margareta Sterian” din Buzău.

Anul acesta, judeţul Buzău vine cu o amenajare specială, centrată pe promovarea atracţiilor turistice din Geoparcul „Ţinutul Buzăului”.

Nu lipsesc Vulcanii Noroioşi, Trovanţii, Casa Memorială „Vasile Voiculescu”, Chihlimbarul de la Colţi, toate în miniatură, filme de prezentare, precum şi costume populare buzoiene.

”Mulțumiri speciale Liceului de Arte Margareta Sterian pentru ajutorul oferit pentru amenajarea standului, dovedind încă o dată că sunt parteneri de încredere, o echipă unită, care iubeşte arta, frumosul, dar mai ales județul Buzău”, scrie Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, pe Facebook.

Ţinutul Buzăului este desemnat Destinaţie Europeană de Excelență pentru Turism Rural încă din 2012, iar anul acesta vor fi promovate nu numai atracţiile turistice din acest areal geografic, dar şi meşteşugurile, produsele tradiţionale buzoiene şi dansurile populare specifice.

Alături de Consiliul Județean Buzău sunt și meșterii populari buzoieni: Emil Matei, de la Mânzăleşti, care va promova meşteşugul olăritului de pe Valea Slănicului, dar și Amelia Papazissu, deţinătoarea distincţiei „Tezaur Uman Viu”, care va promova arta populară tradiţională din Geoparcul „Ţinutul Buzăului”.

Sâmbătă, „Ţinutul Buzăului” va fi promovat și în cadrul Seminarului Destinaţiilor de Excelenţă în Turism, desfăşurat de Direcţia Generală de Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, eveniment la care participă şi ziarişti, bloggeri, specialişti în turism şi numeroşi operatori de turism.

Ca în fiecare an, vor fi promovaţi și producătorii de produse tradiționale. La standul judeţului Buzău va avea loc o degustare de produse tradiţionale, covrigi de Buzău şi vinuri buzoiene, mărci înregistrate ale judeţului.

Obiectivele turistice ale județului vor fi prezentate vizitatorilor și puse în valoare și cu ajutorul materialelor de promovare turistică (hărți, pliante, broșuri), realizate de Consiliul Județean Buzău, echipa Asociației Ținutul Buzăului și de Centrele de Informare turistică din județul Buzău.

Fii Reporter