vineri, 29 martie, 2024

FOTO Cum arată Aluniș Art Center, spațiul cultural inaugurat în patria chihlimbarului

FOTO Cum arată Aluniș Art Center, spațiul cultural inaugurat în patria chihlimbarului

Facebook
Twitter
Email

Un important reper turistic a fost inaugurat, zilele trecute, în comuna buzoiană Colți, zonă cunoscută pentru cel mai vestit chihlimbar din lume. Este vorba despre un spațiu expozițional și de creație artistică, Aluniș Art Center. Aici a fost vernisată și prima expoziție de artă vizuală a centrului, care poartă titlul „Amber of the Moment”.

Inaugurarea centrului cultural din satul Aluniş, comuna Colți, a avut loc pe 4 iunie, cu respectarea noilor reglementări şi restricţii privind manifestările în spaţiile publice.

Aluniş Art Center este un spaţiu dedicat comunităţii locale, care are în plan proiecte variate, de la acţiuni de ecologizare a zonei sau proiecte de activism de mediu, la activităţi educative de valorificare a artei meşteşugului artizanal tradiţional.

Centrul este un spațiu de creație multidisciplinar, în care vor avea loc concerte de jazz, de muzică folk, proiecții de filme de artă, dar și documentare, expoziții de pictură și sculptură, seri de poezie și literatură.

Vor fi organizate inclusiv ateliere dedicate celor mici și nu numai pentru revigorarea meșteșugurilor locale, precum prelucrarea lânii, „dragul” pentru lemn și tradiții, tabere dedicate tinerilor artiști și multe alte evenimente.

Odată cu inaugurarea centrului cultural a avut loc și vernisajul expoziţiei „Amber of the Moment”, în cadrul căreia expun artiştii Florin Menzopol, Ştefan Daniel Lăzărescu şi Ciprian Dumitrache. Despre expoziţie a vorbit scriitorul şi jurnalistul Dan Mircea Cipariu.

Expoziția „Amber of the Moment” poate fi vizitată în perioada 4 iunie – 24 iulie 2020 și face parte dintr-un inedit program expozițional conceput de Iulia Gabriela Sîrbu, care aduce în atenția publicului atât cunoscuți artiști contemporani, cât și meșteșugari și artizani locali.

Pe lângă expoziţia „Amber of the Moment”, în curtea centrului cultural din Aluniş se pot vedea câteva sculpturi din lemn ce vor rămâne expuse permanent sub cerul liber.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.