Festival național al muzeelor, organizat la Buzău în anul Centenarului

O școală de vară pentru elevi și studenți, dar și un festival național al muzeelor sunt proiectele pe care Muzeul Județean Buzău le va desfășura, în premieră, în 2018, pe lângă numeroasele evenimente pe care instituția le va organiza, lună de lună, atât în sediul propriu, dar și în alte locații din județ. Toate evenimentele organizate de muzeul județean vor fi sub egida Centenarului.

Muzeul Județean de Istorie Buzău a impresionat, anul trecut, prin numeroase evenimente pe care le-a organizat. Si anul 2018 va fi unul plin de evenimente culturale, unele dintre ele, în premieră. Un festival național al muzeelor, intitulat MuseumFest, este unul dintre proiectele propuse buzoienilor pentru luna aprilie a acestui an.

Un alt proiect al Muzeului Județean Buzau din acest an vizeaza organizarea unei școli de vară într-un dintre șantierele arheologice aflate în cercetare. Elevi și studenți pasionați de istorie au ocazia să afle detalii despre cele mai importante personalități ale Buzăului de la renumiți istorici.

Un alt eveniment care va organizat în premieră în 2018 este „Noaptea cercetătorilor”, manifestare programată pentru luna septembrie.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI