Drumul spre Vulcanii Noroioși, modernizat de Consiliul Județean cu o investiție de aproape 100 de milioane de lei

Consiliul Județean Buzău a obținut finanțarea pentru modernizarea unui drum județean important pentru dezvoltarea turismului din județul Buzău. Este vorba despre șoseaua care asigură accesul spre Vulcanii Noroioși.

Proiectul are o valoare estimată de 96.000.000 lei şi presupune refacerea carosabilului pe o lungime de 14,6 km.

Investiția va ridica infrastructură rutieră la nivelul standardelor europene atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru turiștii care vizitează anual Vulcanii noroioși Compania Națională de Investiții a aprobat lista-sinteză, unde a fost inclus și proiectul ”Modernizare drumuri județene pentru acces Vulcanii Noroioși DJ 102F Sătuc – Policiori – Vulcanii Noroioși, județul Buzău”, depus spre finanțare de Consiliul Județean Buzău.

Astfel, județul Buzău va avea o infrastructură rutieră la nivelul standardelor europene atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru turiștii care vizitează anual Vulcanii Noroioși, aproximativ 80.000 persoane pe an.

Consiliul Județean Buzău va demara licitația de proiectare și execuție pentru ca acest obiectiv să fie realizat într-un timp cât mai scurt.

Buzăul are multe de oferit turiștilor, de la priveliști care îți încântă privirea, la obiective și oameni care îți încântă sufletul. Consiliul Județean Buzău a demarat un proiect de revitalizare a turismului buzoian, iar un prim pas este finalizarea procesului de modernizare a drumurilor de acces către zonele și obiectivele care așteaptă cu brațele deschise turiști.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau