miercuri, 21 februarie, 2024

De la un leu datorie, un pensionar din Buzău trebuie să plătească de o mie de ori mai mult la stat

De la un leu datorie, un pensionar din Buzău trebuie să plătească de o mie de ori mai mult la stat

Facebook
Twitter
Email
Pensionarul Constantin Davidică, din comuna buzoiană Merei, trebuie să achite la Fisc suma de 1.000 de lei. A aflat de datorie zilele trecute, când a vrut să scoată o adeverinţă de la CAS necesară internării soţiei în spital. I s-a spus ulterior de la ANAF că datoria către stat s-a acumulat din cauza unui venit iluzoriu de un leu, venit din dividende. 

Constantin Davidică a aflat despre uriașa datorie de la funcționarii Casei de Asigurări de Sănătate. A venit aici pentru a scoate o adeverinţă necesară internării soţiei în spital. 
 
”S-a găsit în registru o datorie de 1 leu după care, eu, bucuros, am zis să-l achit, ca apoi să mă întorc la Casa de Asigurări să scot adeverința și să pot să îmi internez soția. Surpriză mare! La Casă, mi-a aruncat hârtia și mi-a zis că trebuie chitanță de achitare a banilor. Am revenit la ANAF și mi s-a spus că în 2012 leul meu s-a transformat în patru milioane și 68 de lei vechi, iar în 2013, în cinci milioane și zece lei”, a declarat Constantin Davidică.
 
Pensionarul a aflat că din cauza unui venit iluzoriu de un leu e dator acum la stat 1.000 de lei.
”Se zice că ar veni din dividendele care au fost date dar pe care soția le-a vândut până în 2000 și a rămas acolo o înregistrare, cine trimite banii, cui, dar noi nu am primit acasă nimic, nici plic de înștiințare, nici dividende și nici leul”, a spus pensionarul. 
 
Acesta nu va plăti acești bani, cu orice risc, spune bătrânul, pentru că nu are de unde. Îl îngrijorează însă că nu va primi adeverință de asigurat, necesară pentru internarea soției. Este convins că este vorba despre o greșeală a celor de la ANAF, care ar trebui remediată.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.