sâmbătă, 15 iunie, 2024

Crângul Buzăului, parcul în care te poți intersecta cu sălbăticiunile

Crângul Buzăului, parcul în care te poți intersecta cu sălbăticiunile

Foto Cristian Emilian Ion
Facebook
Twitter
Email

Parcul Crâng din Buzău pare o întinsă grădină zoologică naturală, neamenajată, în care păsările și animalele sălbatice se lasă admirate de lumea ieșită la plimbare. O turmă de căprioare a fost surprinsă vineri de un fotograf.

Cristian Emilian Ion, un fotograf profesionist din Buzău, a postat pe pagina sa de Facebook un set de instantanee surprinse vineri în Parcul Crâng, cu mai multe căprioare care se hrănesc cu resturi vegetale și scoarță de copac, aproape de una dintre aleile pentru promenadă.

Acestea au stat minute bune pe loc, chiar dacă în apropierea lor își făcuse apariția fotograful. Și alți cetățeni aflați vineri sup-amiază la plimbare prin parcul Crâng au observat curajoasele cornute, opt la număr, conform autorului fotografiilor.

„Pe căprior l-am admirat și eu. Mă cam grăbeam, aveam 6 pungi pentru hrănitori și nu voiam să mă prindă noaptea la alimentare”, a comentat Bogdan Tănase la postarea lui Cristian Emilian Ion.

Foto Cristian Emilian Ion

Zeci de căprioare sălășluiesc în pădurea urbană din Buzău. Potrivit pădurarilor, sălbăticiunile ajung tot mai frecvent în zona parcului în căutarea surselor de apă şi hrană. O altă explicaţie ar fi dispariţia câinilor vagabonzi din parc, care în trecut puneau sperioasele patrupede pe fugă.

În parcul Crâng şi-au mai făcut apariţia în ultimii ani şi mistreţi

În urmă cu cinci ani, doi porci mistreți s-au apropiat de locul de joacă pentru copii din Crâng. Părinții au anunțat imediat forțele de ordine. Mistreții au fost alungați de jandarmi cu zgomote și cu ajutorul semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de intervenţie.

Pădurea Crâng din care face parte Parcul Crâng, din municipiul Buzău, este de aproape două ori mai întinsă decât Herăstrău şi de zece ori, decât Cişmigiu.

Doar o suprafaţă de zece hectare este însă amenajată pentru promenadă şi agrement, restul de peste 170 de hectare de pădure fiind străbătut doar de cărări din pământ, folosite de pădurarii care administrează fondul forestier.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.