sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Cartierul Mihai Viteazu,în programul de colectare selectivă inițiat de RER Ecologic Buzău

Cartierul Mihai Viteazu,în programul de colectare selectivă inițiat de RER Ecologic Buzău

Facebook
Twitter
Email
Cartierul Mihai Viteazu se afla de o saptămâna în plină campanie de informare și de promovare a colectării selective implementată la nivelul municipiului Buzău de către operatorul de salubritate RER Ecologic.Astfel, începând cu data de 10 septembrie 2015, locuitorii din cartierul Mihai Viteazu vor începe să scoată în fața porților, sacurile galbene cu deșeuri reciclabile. Specialiștii RER au reușit prin perseverență și răbdare să informeze 19 străzi de case din municipiul Buzău, reușind performanța de a informa toti locatarii de la case din oraș.

 Campania de informare derulată de agenții de teren, cu pași mărunți dar siguri, face ca Buzăul să se alinieze la normele legislative în vigoare din domeniul mediului și salubrizării.
Cartierul Mihai Viteazu formează un nou sector de colectare, căruia i s-a alocat ca și în cazul celorlalte zone de case o zi specială de colectare a sacilor. Ca atare s-au alocat intervale orare pentru scoaterea sacilor pentru fiecare stradă în parte. Pentru a se asigura o ordine și pentru a se crea o obișnuință în comportamentul cetățenilor din zonă de a scoate sacul galben, colectarea sacilor de pe cele 19 străzi se va face într-o anumită ordine.
Pe teren va fi prezent la fiecare colectare un angajat RER care va avea grijă să completeze în graficul de colectare fiecare sac colectat, dar și să identifice problemele de pe teren care, mai apoi vor fi propuse spre soluționare. Reamintim cetățenilor care utilizează deja sacul galben, că în cazul în care acesta are conținut necorespunzător, vom lipi pe saci stickere care îi vor atentiona pe proprietari despre acest lucru, iar sacii nu vor fi ridicați din fața porții. Campania de informare și de responsabilizare social intitulată „Sacul galben”  se încheie la zona de case din municipiul Buzău, odată cu informarea din cartierul Mihai Viteazu. O etapă este deja finalizată, mai precis informarea și colectarea sacilor de la case, urmând și zona de blocuri, acolo unde trebuie discutat cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari în vederea stabilirii de comun acord a unei metode specifice pentru fiecare asociație în parte.” ne-a declarat reprezentantul RER Buzău , Denisa Nicu.
Chiar dacă informarea la case a luat sfârșit,reprezentanții RER vor continua să se deplaseze pe teren, vor distribui saci gratuit pentru susținerea colectării selective și vor veni în întâmpinarea cetățenilor ori de câte ori va fi nevoie, pentru soluționarea diverselor situații semnalate sau identificate.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.