vineri, 8 decembrie, 2023

Buzoianca Dora Găitanovici a cucerit două trofee la festivalul „Mamaia Copiilor”

Buzoianca Dora Găitanovici a cucerit două trofee la festivalul „Mamaia Copiilor”

Facebook
Twitter
Email
În perioada 9-12 iulie 2015, a avut loc la Mamaia cel mai important festival național de creație și interpretare muzicală pentru copii: Mamaia Copiilor, ediția a XV-a. Buzoianca Dora Găitanovici a cucerit două trofee.

Festivalul a avut preselecții în toată țara și în Republica Moldova. Dintre miile de copii, au fost selecționați pentru a evolua în marea finală de la Mamaia mai mult de 300 de mici artiști între 4 și 15 ani, care au luptat, la categoriile lor de vârstă, pentru trofeele și premiile de la trei secțiuni: interpretare, creație și show.
 
Din cauza vârstei, aceasta a fost ultima participare la festival pentru Dora, cel puțin ca interpretă,  dar ea ar mai putea participa și pe viitor, la secțiunea de creație, în calitate de compozitoare. Triumful Dorei a fost total, prin cucerirea a două trofee, primul, la secțiunea show, cu musical-ul operă rock cu influențe folclorice „Alunecând pe-o rază”. Muzica, textul adaptat și orchestrația show-lui i-au aparținut Dorei, care a colaborat pentru realizarea regiei și scenografiei cu Alexandru Vasilescu, și pentru coregrafia spectacolului cu Alina Cimpoieru și școala de dans Dance World, din București. 
 
Dora a format pentru acest show un “careu de ași”, alături de alți trei interpreți foarte talentați, cu personalități puternice, toți câștigători de trofee și premii importante la festivaluri din țară și din străinătate, participanți la show-uri de televiziune: Cosmin Andrian, Alexia Urtoi șiIulian Selea. Meritul acestor copii și al părinților lor este acela că au trecut peste orgoliile individuale, peste ambițiile personale în competiție și peste efortul de a se reuni pentru repetiții din patru orașe diferite, pentru a se dedica unui proiect pe cât de ambițios, pe atât de spectaculos, și care, în cele din urmă, i-a răsplătit înzecit.
 
Cel de-al doilea trofeu a fost obținut de Dora la secțiunea creație, cu piesa „Doar eu”: muzică și aranjament orchestral Dora Gaitanovici, versuri Dora Gaitanovici și Alfred Vasilescu.
 
Din juriu au făcut parte personalități ale lumii muzicale din România: muzicologul Smaranda Oțeanu-Bunea (președintele juriului), Nico (solistă pop), Viorel Gavrilă (compozitor, vicepreședintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România-ADA), Dan Manoliu (realizator TVR, directorul festivalului Eurovision pentru România) și compozitorii Mihai Pocorschi, Mircea Drăgan și Liviu Prossi.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.