Buzăul are un produs tradițional în clasamentul mondial al celor mai apreciate zece salamuri și cârnați

Două celebre mezeluri românești au fost incluse în primele zece cele mai apreciate salamuri din lume, de către un site cu specific culinar. Este vorba despre Salamul de Sibiu și Babicul de Buzău, produse tradiționale protejate în Uniunea Europeană. În clasamentul publicat de tasteatlas.com mai apar produse din Croația, Germania, Portugalia, Turcia, Bulgaria și Spania.

Tasteatlas.com este un agregator de articole despre mâncare și turism culinar. Portalul deținut de o companie croată reunește recenzii critice, rețete autentice și articole despre ingrediente sau mâncăruri populare din diverse zone ale lumii.

Gândit ca o hartă a gastronomiei mondiale, tasteatlas.com a publicat deja peste 10.000 de articole despre mâncăruri, băuturi și ingrediente și circa 9.000 de recomandări pentru restaurante, scrise în ton cu nevoile călătorilor înfometați.

”Top 10 cele mai apreciate salamuri și cârnați din lume” este printre cele mai recente articole publicate. Aici, România figurează cu două mărci vestite de mezeluri, una dintre ele ocupând chiar primul loc. Cele mai multe produse sunt din Croația. Clasamentul a fost creat în urma părerilor oferite de cititori.

Pe locul șapte a fost plasat Salamul de Sibiu. Prezentat ca fiind preparat după o rețetă veche de peste 100 de ani, salamul de Sibiu este un cârnat de porc crud și apoi afumat, produs în provincia românească Sibiu.

Conține slănină tocată mare și bucăți de carne de porc, dintre cele mai bune, ”aromate cu o selecție tradițională de mirodenii, inclusiv sare, piper și usturoi”.

Salamul sibian se ține la maturat cel puțin 90 de zile, până când capătă calitățile dorite de aromă și dezvoltă un strat alb format din mucegaiul nobil Penicillium Nalgiovensis. Salamul degajă o aromă unică de fum cu iz ușor de usturoi.

Babicul de Buzău, pe primul loc

Babicul este prezentat ca un salam tradițional românesc, crud, uscat, originar din județul Buzău. ”Unele versiuni se prepară din carne de miel, însă acest salam conține de obicei un amestec de carne de porc și de vită, condimentat cu sare, boia de ardei dulce și iute”, spun autorii articolului.

Amestecul de carne este introdus apoi în mațe subțiri de vită, care sunt apoi presate, afumate și uscate în lunile reci de iarnă.

Acest salam tradițional, care provine de la populații venite odinioară de la sud de Dunăre și stabilite lângă Buzău, se consumă ca aperitiv, dar și în diverse preparate românești, cum ar fi supe de legume, omlete, pilafuri sau tocănițe.

În clasamentul publicat de tasteatlas.com mai apar produse din Croația, Germania, Portugalia, Turcia, Bulgaria și Spania. Pe locul doi este Kulen, un produs tradițional croat, iar pe locul trei, Fuet, un cârnat uscat din regiunea catalană a Spaniei.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau