sâmbătă, 13 iulie, 2024

Bisoca, un colț de Rai în Munții Buzăului. Iată relatarea unui turist

Bisoca, un colț de Rai în Munții Buzăului. Iată relatarea unui turist

Facebook
Twitter
Email

Site-urile de turism sunt pline de articole și relatări favorabile despre locuri din județul Buzău. Unul dintre ele este zona Bisoca, pe care autorul unei postări pe site-ul amfostacolo.ro o vede ca pe ”un colț de rai din munții Buzăului”. 

Pentru că se anunța un sfârșit de săptămână cu vreme frumoasă, weekendul trecut am decis împreună cu soția să vizităm o zonă pitorească din județul Buzău, și anume comuna Bisoca. După ce am citit reviewurile lui Qvadratvus cu privire la zona respectivă, am decis să abordăm două dintre cele mai dificile căi de acces către această minunată zonă (am ales aceste drumuri datorită condițiilor meteo excelente, o simplă aversă putând face drumurile impracticabile).

Punctul de plecare l-a constituit municipiul Râmnicu Sărat. De aici am urmat drumul județean 203H, care se desprinde către stânga la intrarea în municipiul Râmnicu Sărat, atunci când vii dinspre Buzău pe DN2 – E85. Voi enumera câteva dintre localitățile situate pe drumul parcurs către Bisoca: Topliceni – Buda – Alexandru Odobescu – Dumitrești – Chiojdeni – Jitia – Bisoca.

Drumul este într-o stare ceva mai proastă decât anul trecut, atunci când am vizitat pentru o zi zona Vintileasca (impresiile sunt postate pe site). Până în localitatea Buda, drumul se prezintă destul de bine, micile gropi din traseu putând fi evitate cu puțină atenție. Din Buda către Dumitrești, pe o porțiune de 6 -7 kilometri, asfaltul pare bombardat, pe alocuri apărând gropi succesive, ce pot avea și câteva zeci de centimetri adâncime. Mai multe citiți AICI.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.