Autorități buzoiene civile și militare, la dezvelirea bustului Mareșalului Alexandru Averescu în București

Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” în colaborare cu Primăria Municipiului București, Divizia 2 Infanterie „Getica” și Arhivele Militare Naționale Române a organizat duminică un ceremonial militar și religios cu ocazia dezvelirii bustului Mareșalului Alexandru Averescu.

Mareșalul Averescu este o personalitate marcantă a istoriei naționale, comandantul Armatei a II-a în timpul Primului Război Mondial, prim-ministru al României în trei cabinete separate, precum și membru de onoare al Academiei Române.

La ceremonialul militar și religios au participat Șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae-Ionel Ciucă, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” și președinte al Fundației „Mareșal Alexandru Averescu”, general de brigadă Gheorghiță Vlad, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din București și Buzău precum președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma și subprefectul Lucian Foca, oficialități din cadrul Ministerului Apărării Naționale, cadre militare active, în rezervă şi retragere și veterani de război.

Ceremonialul a avut loc într-o zi specială, în care se comemorează 100 de ani de la încheierea Armistițiului,- între puterile Antantei și Imperiul German, armistițiu care a pus capăt Primului Război Mondial pe Frontul de Vest.

Bustul Mareșalului Alexandru Averescu realizat de către Valentin Tănase, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și directorul Studioului de Arte Plastice al Armatei, este poziționat pe Bulevardul Mărășești, loc cu o puternică rezonanță istorică, ce amintește de bătălia de la Mărășești, una dintre cele mai importante victorii românești din Marele Război. Ceremonialul militar a fost asigurat de către militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI