Așa arată „colţii” care dau numele unei celebre zone montane din România. Se află în județul Buzău

Este vorba despre o comună din judeţul Buzău, cunoscută în toată ţara pentru chihlimbarul care se găseşte aici, muzeul dedicat preţioasei răşini, dar şi pentru complexul rupestru din satul Aluniş, cel mai vechi lăcaş săpat în stâncă, unde încă se fac slujbe religioase. Puţini ştiu însă de unde provine numele comunei.

Comuna Colţi atrage anual mii de turişti din ţară şi din străinătate, în special pentru a vizita Muzeul Chihlimbarului, singurul de acest tip din România.

Oaspeţii află în timpul vizitelor că aceste meleaguri sunt singurele din ţară în care au existat mine de exploatare a chihlimbarului, care au fost închise în 1948.

Un alt obiectiv care atrage mulţi turişti este complexul rupestru Aluniş. Situat în partea nordică a satului Aluniş, complexul cuprinde biserica şi trei chilii săpate în stâncă.

Puţini află însă de unde provine numele comunei Colţi. Răspunsul vine dintr-o recentă postare pe Facebook prin care un ghid local din comuna Colţi, Ciprian Chiriac, prezintă un masiv stâncos cu o formă şi însemnătate aparte.

”În total, sunt şapte pinteni, însă cinci sunt mai pronunţaţi, mai vizibili. De aici vine numele comunei. Acest versant se află la aproximativ doi kilomeri distanţă de satul Colţii de Jos, exact la intrarea în fostul sat Colţii de Sus”, spune Ciprian Chiriac, ghid din comuna Colţi.

Continuarea reportajului: Atracţii turistice la Colţi

Mina de chihlimbar de la Colţi va fi noua atracţie turistică a zonei

Fii Reporter