sâmbătă, 23 septembrie, 2023

VIDEO Motocicliştii au intrat în febra etapei a V-a a Campionatului Mondial la Enduro

VIDEO Motocicliştii au intrat în febra etapei a V-a a Campionatului Mondial la Enduro

Facebook
Twitter
Email

Buzăul a devenit, în acest sfârșit de săptămână, capitala pasionaților de enduro. Cele mai cunoscute nume ale sportului extrem și-au dat întâlnire într-o competiție de excepție desfășurată pe trasee special pregătite cu obstacole pentru profesioniștii pe două roți. Vineri seară, concurenții au intrat în febra competiției cu o probă specială, cronometrată și au făcut spectacol în fața curioșilor veniți să-I vadă. Este pentru a doua oară când România găzduiește o etapă de campionat mondial la Enduro. Competiția a adus la start cei mai buni o sută de piloți ai lumii: câștigători de Dakar, multipli campioni mondiali, nume grele ale competițiilor de profil din toată lumea.

Campioană mondială de 12 ori și cu trei curse Dakar câștigate la clasa ei, Laia Sanz este favorita probei feminine a concursului în care s-au înscris cele mai bune șapte fete ale lumii.

România va fi reprezentată în competiție de Manuel Gyenes și Alex Girbacea. Îndemânarea enduriștilor i-a lăsat cu gura căscată pe specatori.

Concurenții au de parcurs în total 60 de km, timp de două zile, pe două trasee special amenajate. Un traseu a fost amenajat în coastă și cu obstacole artificiale, în apropiere de localitatea Gura Câlnăului, iar celălalt traseu este prin pădure, pe munte, în stațiunea Sărata Monteoru.

Pentru spectatori sunt amenajate terase cu răcoritoare și gustări în toate locațiile concursului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.