sâmbătă, 18 mai, 2024

Rugbiștii de la Stejarul sărbătoresc promovarea în nocturnă, pe stadionul Gloria

Rugbiștii de la Stejarul sărbătoresc promovarea în nocturnă, pe stadionul Gloria

Facebook
Twitter
Email

După 6 ani de la promovarea Gloriei în Liga I, judeţul Buzău va avea din nou o reprezentantă în prima ligă. Performanţa a fost reuşită de echipa buzoiană de rugby Stejarul Buzău care, sâmbătă, a izbutit să câştige în deplasare derby-ul cu Poli Iaşi, scor 20-19. Stejarii vor sărbători promovarea pe stadionul Gloria, în nocturnă. Cu o etapă înainte de final, elevii antrenaţi de Eduard Suciu sunt matematic promovaţi, având nu mai puţin de 8 puncte avans faţă de ocupanta locului 2, CS Poli Agro Iaşi.

Profitând de faptul că echipa Gloria va disputa sâmbătă o partidă în deplasare, stejarii vor să sărbătorească promovarea împreună cu buzoienii pe stadionul Gloria. Partida împotriva formaţiei Rugby Club Bârlad se va desfăşura în nocturnă, de la ora 19.00, intrarea fiind liberă.

La finalul partidei, rugbiştii buzoieni şi membrii staff-ului tehnic vor primi medaliile de campioni ai Diviziei Naţionale de Seniori din partea oficialilor Federaţiei Române de Rugby.

Stejarul preia astfel tradiţia celebrei formaţii Contactoare Buzău, care, în anul 1988, reuşea câştigarea Cupei României, cea mai importantă performanţă din sportul buzoian de echipă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.